Sena gera klasika sveikesniame pavidale
Augalinės kilmės sveikos tuno salotos, kurių skonis kaip tikrų!
Jei pasiilgote pažįstamų skonių, šios šiek tiek nostalgiškos salotos kaip tik jums! Su šiomis avinžirnių salotomis be žuvies garantuojame jums skanią patirtį.
Mėgaukitės salotomis tiesiai iš dubenėlio arba kaip garnyru, arba pasidarykite sumuštinį su namine duona.
Kiekis: 1-2 asmenims
Paruošimo laikas: 15 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 250 g virtų avinžirnių (arba 1 skardinės konservuotų avinžirnių)
- 25 g smulkinto raudonojo svogūno (maždaug pusė mažesnio svogūno)
- 50 g smulkintų salierų (apie 1 vidutinio dydžio saliero stiebas)
- 2,5 valgomojo šaukšto tahini sezamų pastos
- 2,5 valgomojo šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių
- 1/2 šaukštelio garstyčių miltelių
- 1 valgomojo šaukšto smulkiai pjaustytų šviežių krapų
- jūros druskos pagal skonį (nebūtina)
Kaip pasigaminti avinžirnių tuno salotas:
- Sudėkite avinžirnius į dubenį ir sutrinkite juos šakute, kad neliktų didelių avinžirnių gabalėlių. Avinžirnių netrinkite trintuvu arba virtuviniu kombainu, nes gausis salotoms netinkama konsistencija.
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir salierą, ir sudėkite juos į avinžirnių mišinį.
- Tada mišinį pagardinkite citrinos sultimis, tahini, žiupsneliu jūros druskos, garstyčių milteliais ir šviežiais krapais.
- Viską sumaišykite ir mėgaukitės iš karto arba padėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek susijungtų skoniai.
P.S. šias „tuno“ salotos taip pat puikiai tinka skanauti su namine grikių duona. Išbandykite patys!