Veganiškos avinžirnių tuno salotos
Sena gera klasika sveikesniame pavidale
Augalinės kilmės sveikos tuno salotos, kurių skonis kaip tikrų!
Jei pasiilgote pažįstamų skonių, šios šiek tiek nostalgiškos salotos kaip tik jums! Su šiomis avinžirnių salotomis be žuvies garantuojame jums skanią patirtį.
Mėgaukitės salotomis tiesiai iš dubenėlio arba kaip garnyru, arba pasidarykite sumuštinį su namine duona.
Kiekis: 1-2 asmenims
Paruošimo laikas: 15 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 250 g virtų avinžirnių (arba 1 skardinės konservuotų avinžirnių)
- 25 g smulkinto raudonojo svogūno (maždaug pusė mažesnio svogūno)
- 50 g smulkintų salierų (apie 1 vidutinio dydžio saliero stiebas)
- 2,5 valgomojo šaukšto tahini sezamų pastos
- 2,5 valgomojo šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių
- 1/2 šaukštelio garstyčių miltelių
- 1 valgomojo šaukšto smulkiai pjaustytų šviežių krapų
- jūros druskos pagal skonį (nebūtina)
Kaip pasigaminti avinžirnių tuno salotas:
- Sudėkite avinžirnius į dubenį ir sutrinkite juos šakute, kad neliktų didelių avinžirnių gabalėlių. Avinžirnių netrinkite trintuvu arba virtuviniu kombainu, nes gausis salotoms netinkama konsistencija.
- Smulkiai supjaustykite svogūną ir salierą, ir sudėkite juos į avinžirnių mišinį.
- Tada mišinį pagardinkite citrinos sultimis, tahini, žiupsneliu jūros druskos, garstyčių milteliais ir šviežiais krapais.
- Viską sumaišykite ir mėgaukitės iš karto arba padėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek susijungtų skoniai.
P.S. šias „tuno“ salotos taip pat puikiai tinka skanauti su namine grikių duona. Išbandykite patys!
Related Posts
06
Lie
Citrinų kvadratėliai
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Burnoje tirpstantys citrinų kvadratėliai
Jei mėgstate saldžiarūgštį skonį, šis skanėstas gali tapti jūsų nauju mėgstam...
21
Vas
Sveikos garstyčios be aliejaus ir acto – du variantai
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Garstyčios be acto
Siūlome du garstyčių be aliejaus ir acto recepto variantus, kurių skonis ir tekstūra yra visiškai un...
31
Sau
Veganiškas tzatziki pagardas
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Tradicinis graikiškas padažas tzatziki, tik veganiškas. Pagamintas iš anakardžių
Prieš jus klasikinio graikiško tzatzik...
18
Sau
Šildanti avinžirnių ir makaronų sriuba
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Naminė sriuba, kurios skonis toks pat kaip pas močiutę
Naminė sriuba, kurios skonis toks pat, lyg močiutės. Šioje šilda...
15
Sau
Sveikuoliškas obuolių pyragas be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Klasikinis obuolių pyragas su avižinių dribsnių pagrindu
Sveikuoliškas obuolių pyragas, nenusileidžiantis klasikiniam n...
27
Gru
Veganiškas netikras zuikis iš lęšių
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Ar prisimenate iš vaikystės netikrą zuikį? O ar žinojote, kad netikras zuikis gali būti be mėsos? Visiškai augalinės kil...
18
Gru
Šildantis obuolių glotnutis su prieskoniais
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Aromatingas obuolių glotnutis su cinamonu Kalėdoms ir ne tik
Kokteiliai nebūtinai turi būti tik vėsinantis vasaros užka...
18
Gru
Meduolių skonio keksiukai be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Aromatingi imbierinių meduolių skonio keksiukai su obuoliais
Nebūtina valgyti meduolius, kad galėtume pasimėgauti ypati...
12
Gru
Apskrudę orkaitėje kepti kopūstai
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Ar esatę bandę keptų kopūstų?
O kaip jums skamba toks kopūstų patiekalas - kepti kopūstai kokosų padaže? Mes rekomenduo...
07
Gru
Trinta žiedinių kopūstų ir bulvių sriuba
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Šildanti maistinga sriuba
Tai sriuba, kurioje sudera maistingomis medžiagomis turtingi žiediniai kopūstai ir maistingo...
30
Lap
Klasikinės bulvių salotos su naminiu veganišku majonezu
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Klasikinės bulvių salotos su majonezu - sveikatai palankus receptas
Ar žinojote, kad iš anakardžių riešutų galima pasig...
23
Lap
Juodųjų pupelių “mėsos” kukuliai su pomidorų padažu ir spagečiais be glitimo
-
Posted by
Erki
- 0 comments
Augaliniai "mėsos kukuliai" pomidorų padaže
Ar žinojote, kad ankštiniai yra puiki alternatyva mėsai? Iš jų galima gamin...