Sveikas žolelių pesto be aliejaus!
Kas gali būti geriau už gardžiai aromatingą bazilikų pesto, kupiną gėrio!
Žinoma, šis receptas ypatingas tuo, kad jame nėra nė lašelio aliejaus, sūrio ar ko nors kitko, kas paprastai būna pesto sudėtyje. Tačiau pesto skonis nuostabus ir nepakartojamas.
Tai toks universalus receptas, kad jį galite gaminti iš kokių tik turite žolelių – nebūtinai vien baziliko.
Taigi, geriausias sveiko pesto be aliejaus receptas štai čia!
Kiekis: apie 200 g pesto
Paruošimo laikas: 15 minučių
Sudėtingumo lygis: lengvas
Jums reikės:
- 50-60 g anakardžių riešutų
- 100 g šviežių baziliko lapelių arba laukinio česnako
- 1 šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių
- 3 šaukštų filtruoto vandens
- ½ arbatinio šaukštelio jūros druskos
- 1 šviežios česnako skiltelės (nebūtina).
Kaip paruošti pesto be aliejaus:
- Apkepkite anakardžių riešutus keptuvėje (be aliejaus), kol jie įgaus auksinę spalvą.
- Sudėkite visus ingredientus į maisto smulkintuvą arba virtuvinį kombainą. Trinkite, kol pasieksite norimą tekstūrą.
Mėgaukitės ant grikių duonos, su sėklų duona, bulvių brusketomis, mėgstamomis salotomis ar keptomis daržovėmis.
Pesto laikykite šaldytuve sandariame inde. Pesto gerai išsilaikys šaldytuve bent 4-5 dienas.