Medical Medium, Receptai, Sūru, Užkandžiai

Bulvių brusketos be glitimo

Skani bulvių brusketa su vyšniniais pomidorais

Populiaraus itališko užkandžio be glitimo, pilno grūdo versija, papuošta šviežiais, sultingais pomidorais, bazilikais ir česnakais, kaip ir klasikinė versija. Visas gėris patiekiamas ne ant klasikinėje čiabatoje, o ant skrudintų bulvių griežinėlių, su šviežiais baziliko lapeliais. Tai tikrai skanus ir sveikas vasaros užkandis, puikiai tinkantis vakarėliams, užkandžiams ar greitam vakaro patiekalui visai šeimai.

Kiekis: 3-4 porcijos
Paruošimo laikas : 35 minutės
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

  • 2 didelių arba 4 vidutinio dydžio bulvių (tinka ir neluptos, ir nuluptos bulvės)
  • 300 g nuplautų ir supjaustytų vyšninių pomidorų
  • 2 nuluptų ir sutrintų česnako skiltelių
  • šiek tiek šviežių baziliko lapelių (apie 5-6 lapeliai)
  • jūros druskos ir šiek tiek maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • ½ šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 1 šaukštelio medaus arba klevų sirupo
  • dulse dumblių dribsnių (neprivaloma)

Kaip pasigaminti bulvių brusketą?

Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Tada bulves nuplaukite, supjaustykite maždaug 1 cm storio griežinėliais ir sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kepkite bulvių griežinėlius 25-30 minučių 200 laipsnių temperatūroje, kol griežinėliai taps minkšti, o viršus – auksinės spalvos.

Kol bulvių griežinėliai kepa, paruoškite užpilą. Nuplaukite ir supjaustykite vyšninius pomidorus dubenyje. Kitame dubenyje paruoškite padažą, sumaišydami medų arba klevų sirupą, citrinos sultis, sutrintą česnaką ir prieskonius. Kai padažas bus paruoštas, sudėkite jį į supjaustytus pomidorų kubelius. Kai bulvių griežinėliai bus paruošti, leiskite jiems kelias minutes atvėsti ir patiekite su padažu ir pomidorais bei šviežiais bazilikais. Mėgaukitės iš karto!

Originalus receptas yra iš tinklaraščio „Medical Medium“ ir jį galite rasti ČIA.

Parašykite komentarą