Receptai, Saldu

Veganiška aviečių ir kokosų panna cotta

Skanus aviečių ir kokosų panna cotta

Gardus saldžiarūgščių aviečių ir tamsiųjų kokosų derinys, kuris kartu sukuria nepakartojamą pudingą primenantį desertą, puikiai tinkantį patiekti per vakarėlį. Tinkamas kiekis saldumo, tinkamas kiekis rūgštumo ir tobulas skonis – toks, koks turi būti geras desertas! Vyšnia ant torto – šventiška skanėsto išvaizda, kuri tikrai pradžiugins jūsų svečius. Tačiau šis kokosų pienas skiriasi nuo klasikinės itališkos panna cotta – tai sveika, visaverčio maisto tekstūra, kurioje nėra nė lašo gyvulinės grietinėlės ar rafinuoto cukraus. Todėl skanėstas yra lengvas skrandžiui ir neapkrauna jūsų organizmo nereikalingomis maisto medžiagomis. Paruošimas taip pat nesudėtingas ir nereikalauja kelių valandų pasiruošimo. Išbandykite – pažadame, kad nenusivilsite!

Kiekis: 2-3 saldumynų mėgėjams
Paruošimo laikas: 20 minučių + laikas, reikalingas desertui želatinuotis
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

  • 400 ml neriebaus kokosų kremo
  • 300 g šviežių arba šaldytų aviečių
  • 2 šaukštų kokosų cukraus
  • 1 arbatinio šaukštelio agaro miltelių
  • patiekimui reikės norimų deserto formelių
  • smulkaus sieto

Kaip pasigaminti veganišką Panna Cotta?

Pradėkite nuo uogų tyrės gaminimo. Tam avietes sutrinkite trintuvu arba plaktuvu iki vientisos masės. Jei naudojate šaldytas uogas, pirmiausia leiskite joms atitirpti. Paruoštą tyrę perleiskite per sietelį į dubenį, kad būtų vientisa, šilkinė masė ir be sėklų.

Tada šilkinę aviečių tyrę supilkite į puodą su kokosų kremu, cukrumi ir agara. Kruopščiai išmaišykite iki vientisos masės ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite ant silpnos ugnies dar 2 minutes, retkarčiais pamaišydami. Tada išjunkite ugnį, nukelkite puodą nuo ugnies ir leiskite mišiniui atvėsti kambario temperatūroje, maišydami kas kelias minutes. Kai uogų ir kokosų mišinys atvės, supilkite jį į norimas formeles ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų bent 2 valandoms arba per naktį.

Panna cotta patiekite su šviežiomis uogomis ir kokosais. Skanaus!

Parašykite komentarą