Medical Medium, Receptai, Sūru

Itališkos bulvių salotos

Veganiskos bulviu salotos

Bulvės ne tik skanios, bet ir itin maistingos daržovės

Ir dar – bulvės labai universalus ingredientas: bulvių košei, kepimui, virimui, sriuboms ir padažams. Jos puikiai tinka net salotoms. O salotose bulvės puikiai dera su raudonaisiais svogūnais, alyvuogėmis ir pomidorais, todėl visas šias daržovės rasite pateiktame itališkų bulvių salotų recepte!

Šios spalvingos bulvių salotos puikiai tinka ant šventinio stalo, vasaros piknikams ar grilio vakarėliams arba tiesiog kaip gardus ir maistingas patiekalas kasdienai. Rinkitės patys! 

Kiekis: keturiems asmenims
Paruošimo laikas: 30 minučių (jei naudojate iš anksto paruoštas ir atvėsintas bulves)
Sudėtingumo lygis: lengvas

Jums reikės:

  • 1 kg bulvių
  • 1 puodelio (240 ml) vyšninių pomidorų
  • 3 salierų stiebų
  • ½ smulkiai supjaustyto raudonojo svogūno
  • ½ puodelio alyvuogių be kauliukų
  • saujos smulkiai supjaustytų šviežių bazilikų
  • saujos smulkiai supjaustytų petražolių
  • jūros druskos ir pjuodųjų pipirų pagal skonį
  • ¼ citrinos sulčių

Kaip pagaminti skanias itališkas bulvių salotas:

  1. Nuplaukite, perpjaukite per pusę, išvirkite vandenyje arba garuose bulves ir leiskite joms visiškai atvėsti.
  2. Kai bulvės atvės, sudėkite jas į didelį dubenį, suberkite per pusę perpjautus vyšninius pomidorus, smulkiai supjaustytus saliero griežinėlius ir raudonąjį svogūną, alyvuoges, susmulkintas petražoles ir bazilikus.
  3. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir išspauskite citrinos sulčių.
  4. Gerai išmaišykite ir prieš valgydami palikite salotas pastovėti 10-15 min.

Skanaus.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *