Receptai, Saldu

Šventinis tortas be glitimo

“Geriausio skonio veganiškas tortas be glitimo, kokį tik esu valgęs iki šiol gyvenime!”
Erki Laansalu – Pure Nature komanda

Šventinis augalinis tortas be glitimo su apelsinų skiltelėmis ir kokosų grietinėlės kremu

Kiekis: keturiems asmenims
Paruošimo laikas: apie 1 val. 30 min. + laikas biskvitams atvėsti ir kremui sustingti
Sudėtingumas: vidutinio sunkumo
Paruošti reikia:

Biskvitui reikės:

  • 1 puodelio migdolų miltų (100 g)
  • ¼ puodelio neskrudintų grikių miltų (35 g)
  • ½ puodelio rudųjų ryžių miltų arba neskrudintų grikių miltų (70 g)
  • ¼ puodelio tapijokos krakmolo (30 g)
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 arbatinio šaukštelio sodos
  • nedidelis žiupsnelis druskos
  • žievelės nuo ½ citrinos (geriausia ekologiškos)
  • 100 g kokosų cukraus
  • 2 šaukštų maltų linų sėmenų + 6 šaukštų vandens
  • ⅓ puodelio obuolių tyrės (80 ml)
  • ⅓ puodelio alyvuogių aliejaus (80 ml)
  • ¼ puodelio klevų sirupo 
  • 2 valgomųjų šaukštų migdolų pieno arba vandens (arba daugiau, jei reikia)
  • 2 arbatinių šaukštelių citrinos sulčių
  • vanilės (pagal skonį. Nebūtinai)
  • Braškių uogienė tarp biskvito sluoksnių (neprivaloma, pagal poreikį)

Kremui:

  • 1 puodelio mirkytų anakardžių riešutų (120 g)
  • 400 ml neriebaus kokosų kremo (laikyto šaldytuve per naktį)
  • 3 šaukštų klevų sirupo arba medaus
  • 2 arbatinių šaukštelių citrinos sulčių
  • ⅓ puodelio kokosų aliejaus (80 ml)
  • vanilės (pagal skonį. Nebūtinai)

Dekoravimui:

  • apelsinų skiltelių
  • šviežių čiobrelių, mėtos arba rozmarino šakelių
  • taip pat galite pridėti pasirinktų uogų

Kaip pasigaminti veganišką tortą be glitimo?

1. Kremą galite paruošti iš vakaro. Pirmiausia maisto smulkintuve sutrinkite kokosų kremą, mirkytus anakardžių riešutus, medų arba klevų sirupą, citrinų sultis, kokosų aliejų ir vanilę (jei naudojate). Maišykite tol, kol gausite šilkinės tekstūros kremą. Perpilkite į dubenį ir per naktį palaikykite šaldytuve, kad sustingtų.

Iš karto paruoštas kremo mišinys bus gana skystas, bet nesijaudinkite – per naktį jis sustings ir taps tvirtesnis bei tepamas.

2. Kitą dieną pagaminkite torto biskvitą. Pirmiausia sumaišykite maltus linų sėmenis su vandeniu ir atidėkite į šalį. Tada kruopščiai sumaišykite visus sausus ingredientus. Po to supilkite skysčius, įskaitant linų sėmenų mišinį. Lėtai išmaišykite ir lygiomis dalimis supilkite tešlą į dvi 15 cm skersmens pyrago formas, prieš tai išklotas kepimo popieriumi. Kepkite biskvitus orkaitėje 180 C temperatūroje 30-35 minutes. Tada išimkite iš orkaitės ir palikite atvėsti bent 20 minučių.

3. Galiausiai – užbaikite tortą. Kai biskvitai visiškai atvės, o kremas sustings šaldytuve, galite pradėti surinkti tortą. Pirmąjį torto pagrindą dėkite ant pasirinktos tortinės lėkštės ir patepkite uogiene (jei naudojate) arba pasigamintu kremu. Tada ant viršaus uždėkite antrąjį biskvitą ir visą tortą aptepkite kremu.

4. Padėkite tortą į šaldytuvą, kol bus paruoštas patiekti. Patiekdami papuoškite apelsinų skiltelėmis ir (arba) pasirinktomis uogomis bei čiobrelių, mėtos arba rozmarinų šakelėmis.

Mėgaukitės ir patirkite malonių šventinių įspūdžių!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *