Receptai, Sūru

Kreminis voveraičių rizotas

Kreminis voveraičių rizotas

Kada paskutinį kartą mėgavotės rizotu? Galbūt jums rizotas asocijuojasi su dideliu kiekiu sūrio, grietinėlės, sviesto, todėl rizoto visiškai stengėtės vengti? Bet kokiu atveju turime jums gerų naujienų, nes netrukus pasidalinsime ypač kreminio voveraičių padažo receptu, kuris yra visiškai augalinis ir daug palankesnis organizmui! Tik gryna augalinė energija ir gardžios voveraitės, kurios į rizotą įsilieja kaip pirštinė.

Kiekis: nuo vienos iki dviejų porcijų
Paruošimo laikas : 35 minutės
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

  • 120 g rizotos ryžių (jei norite, galite naudoti ir ruduosius ryžius) *
  • 200 g voveraičių (šviežių arba šaldytų)
  • 2 šaukštelių kokosų aliejaus
  • 1 šaukšto neriebaus kokosų pieno
  • 1 vidutinio dydžio raudono svogūno
  • 2 didesnių česnako skiltelių
  • 500-600 ml daržovių sultinio (naudokite paruoštą sultinį arba pasigaminkite savo)
  • juodųjų pipirų, jūros druskos, šviežių petražolių arba čiobrelių pagal skonį.
  • 1 vidutinio dydžio indo rizotai
  • keptuvės voveraitėms
  • mažesnio puodo/indo sultiniui pašildyti

Kaip pasigaminti voveraičių presą?

Nulupkite ir susmulkinkite svogūną bei česnaką ir pašildykite sultinį. Tada keptuvėje įkaitinkite 1 arbatinį šaukštelį kokosų aliejaus ir į karštą keptuvę suberkite pusę svogūno ir česnako (naudokite vidutinę ugnį). Kelias minutes pakepinkite ir suberkite ryžius. 1-2 minutes kruopščiai maišykite, tada supilkite sultinį (po 1 samtį). Maišykite, kol sultinys įsigers į ryžius, tada lėtai pilkite daugiau sultinio (po 1 samtį, kol sultinys baigsis; daugiau sultinio įpilkite tik tada, kai jis išgaruos). Kol rizotas burbuliuoja, kitoje keptuvėje įkaitinkite 1 valgomąjį šaukštą kokosų aliejaus ir pakepinkite smulkintas voveraites su likusiu supjaustytu svogūnu ir česnaku. Kai grybai pradės virti, įpilkite pusę šaukšto sultinio, 1 šaukštą kokosų pieno, išmaišykite, išjunkite ugnį ir palikite kelias minutes pastovėti. Kai sultinys baigsis ir ryžiai bus beveik paruošti, sumaišykite voveraičių mišinį su ryžiais, pagardinkite druska, pipirais ir smulkintais čiobreliais. Uždenkite keptuvę dangčiu ir prieš patiekdami palikite 2-3 minutes pastovėti.

* Naudojant ruduosius ryžius, procesas pagreitėja ir galima naudoti mažiau sultinio.

Parašykite komentarą