Receptai, Saldu

Minkšti lakštiniai meduoliai

Burnoje tirpstantis minkštas pyragas

Ar kada nors gaminote minkštus meduolius? Tai tikrai skani klasikinių traškių meduolių alternatyva! Kaip visada, šis sotaus skanėsto receptas yra be rafinuoto cukraus ir visiškai nekenksmingas sveikatai. Jį lengva pagaminti, o skonis bus skanus ir didesniems, ir mažesniems šeimos saldumynų mėgėjams.

Be to, virtuvė prisipildys malonaus kalėdinio kvapo ir nuotaikos, kuri sukuria šventinę dvasią. Paruoškite meduolius šventiniam stalui arba nustebinkite draugus!

Kiekis : vidutiniškai 10-12 sausainių
Paruošimo laikas : 60 minučių
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:

  • 2 šaukštų čija sėklų arba linų sėmenų miltų
  • 80-100 ml vandens
  • 250 ml nesaldinto migdolų pieno
  • 200 g kokosų cukraus
  • 100 g gryno kokosų aliejaus
  • 1 šaukštelio vanilinio pieno
  • 3 šaukštelių imbierinių meduolių prieskonių
  • 260 g grikių miltų
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio geriamosios sodos
  • orkaitės forma
  • kepimo popierius

Kaip pasigaminti meduolių pyragą?

Pirmiausiai paruoškite čija arba linų sėmenų mišinį. Sumaišykite čija sėklas arba linų sėmenų miltus su 80 ml vandens ir atidėkite kelioms minutėms, kad išbrinktų. Tuo tarpu dubenyje sumaišykite sausus ingredientus. Į dubenį suberkite grikių miltus, kokosų cukrų, meduolių prieskonius, vanilę, kepimo miltelius ir sodą.

Kruopščiai išmaišykite. Tada supilkite migdolų pieną, čija arba linų miltų mišinį ir kokosų aliejų (jei kokosų aliejus per kietas, kad jį būtų galima sumaišyti, pirmiausia ištirpinkite jį puode ant viryklės). Kruopščiai išmaišykite ir supilkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 35 minutes. Tada leiskite meduoliams šiek tiek atvėsti, supjaustykite kvadratėliais ir patiekite su uogomis, pavyzdžiui, spanguolių padažu, arba mėgaukitės vienais.

Parašykite komentarą