Receptai, Sūru, Užkandžiai

Kepintos paprikos ir anakardžių padažas

Kreminis keptų raudonųjų pipirų ir anakardžių padažas

Pilnas gėrybių, puikiai tinka kaip padažas daržovėms arba kaip skani užtepėlė sumuštiniams ar apkepams. Šiame kreminiame padaže nėra aliejaus, cukraus ir nė gramo gyvulinės kilmės produktų, be to, jame nėra glitimo! Be puikaus skonio, padaže esančios paprikos dėl didelio vitamino C kiekio stiprina imuninę sistemą, o indiški riešutai aprūpina organizmą svarbiais mineralais, tokiais kaip geležis, selenas ir cinkas. Be to, padažą pagaminti labai paprasta ir neužtrunka ilgai! Nustebinkite savo skonio receptorius ir būtinai paragaukite!

Kiekis: 500 g
Paruošimo laikas : 50 minučių (jei anakardžiai iš anksto pamirkyti).
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:

  • 4 vidutinio dydžio raudonųjų paprikų (skrudintų)
  • 100 g anakardžių riešutų (mirkytų)
  • Himalajų arba jūros druskos ir pipirų (pagal skonį)
  • maisto smulkintuvo arba galingesnio maišytuvo.

Kaip pasigaminti kreminį skrudintų raudonųjų paprikų ir anakardžių riešutų padažą?

Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C, nuplaukite ir perpjaukite paprikas per pusę, išimkite sėklas. Tada sudėkite paprikas ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite orkaitėje 20-30 minučių, kol paprikos taps traškios ir šiek tiek juodos. Tada ištraukite paprikas iš orkaitės ir kepimo skardą uždenkite dangčiu arba sudėkite paprikas į dubenį po dangčiu. Palikite keptas paprikas po dangčiu maždaug 15 minučių. Tokiu būdu karšti garai suardo plutą, todėl ją daug lengviau pašalinti. Nulupkite paprikas ir sudėkite jas į virtuvinį kombainą kartu su mirkytais anakardžiais. Sudėkite prieskonius ir trinkite iki kreminės konsistencijos.

P.S! Anakardžiams išmirkyti – užpilkite juos šaltu vandeniu ir mirkykite bent 2 valandas arba per naktį. Tačiau jei negalite laukti tiek ilgai, taip pat galite pasinaudoti verdančio vandens triuku. Riešutus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 15 minučių pastovėti. Riešutus svarbu mirkyti, kad jie būtų minkštesni ir juos būtų lengviau apdoroti. Su nemirkytais riešutais kreminę tekstūrą išgauti sunkiau, o virtuviniam kombainui tenka daugiau darbo!

Parašykite komentarą