Receptai, Sūru

Trinta saldžiųjų bulvių sriuba

Skani, trinta saldžiųjų bulvių sriuba rudeniškiems vakarams

Saldžiosios bulvės yra viena iš galingiausių daržovių planetoje, padedanti stabilizuoti aukštą kraujospūdį ir mažinti streso lygį. Be to, saldžiosios bulvės padeda organizmui atsispirti įvairiems ligų sukėlėjams, taip pat ir kovai su vėžiu. Saldžiosios bulvės puikiai tinka sriuboms, salotoms, kepiniams, kokteiliams, užkandžiams ar sveikoms bulvytėms gaminti. Saldžiosios bulvės yra universali ir tiesiog nuostabi daržovė! Saldžiosios bulvės kartu su morkomis sudaro išties gardų kreminės ir maloniai saldžios tyrės derinį. Česnakas ir imbieras – tai galingos sveikatingumo bombos, suteikiančios pikantiškumo. Jei mėgstate saldžias bulves – būtinai pabandykite!

Kiekis: 4-6 sriubos mėgėjai
Paruošimo laikas : 45 min.
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:

  • 1-2 vidutinio dydžio svogūnų
  • 3 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės
  • 1-4 cm ilgio šviežio imbiero gabalėlio, supjaustyto pagal skonį.
  • 8 vidutinio dydžio morkų, supjaustytų gabalėliais
  • 1-2 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės, supjaustytos gabalėliais
  • 1l verdančio vandens arba daržovių sultinio
  • 1-2 apelsinų sulčių
  • jūros druskos pagal skonį, pipirų
  • šviežių žolelių (pvz., petražolių), jei norite.

Kaip paruošti saldžiųjų bulvių trintą sriubą?

Susmulkintą svogūną sudėkite į puodą su šlakeliu vandens ir troškinkite apie 5 minutes. Tada sudėkite smulkintus česnakus ir imbierą ir troškinkite dar 3-4 minutes. Tada į puodą sudėkite supjaustytas morkas, saldžiąsias bulves ir vandenį. Užvirkite, tada šiek tiek sumažinkite ugnį. Virkite daržoves ant vidutinės ugnies, kol morkos ir saldžiosios bulvės suminkštės. Tada sriubą sutrinkite trintuvu, blenderiu arba virtuviniu kombainu iki vientisos masės. Supilkite apelsinų sultis, prieskonius ir gerai išmaišykite. Jei norite, patiekite su šviežiomis žolelėmis.

 

Pagal Marikos Blossfeldt receptą iš knygos „Natūralus maistas. Sveikas gyvenimas“.

Parašykite komentarą