Receptai, Sūru

Avinžirnių kišas

Skanus, naminis avinžirnių kišas su daržovėmis

Skaniai iškeptas pyragas puikiai tinka tamsiam rudens vakarui, ar ne? Kad galėtumėte mėgautis sveiku užkandžiu be glitimo ir riebalų pertekliaus, dalijamės gardžiu pilno grūdo pyragaičių receptu, kuriame gausu daržovių ir vien tik augalinės energijos! Praktiškai užtenka tik sumaišyti ir pyragas jau paruoštas mėgautis!

Kiekis: 6-8 porcijos
Paruošimo laikas : 60 minučių
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:

  • 360 g šviežių brokolių žiedynų
  • 2-3 vidutinio dydžio raudonųjų vogūnų (smulkiai supjaustytų)
  • 500 g vyšninių pomidorų (perpjautų per pusę)
  • 4 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 2 šaukštelių jūros arba Himalajų druskos
  • pipirų pagal skonį
  • 2 šaukštelių džiovintų žolelių (pvz., raudonėlio, čiobrelių)
  • 6-8 skiltelių česnako
  • 370 g avinžirnių miltų
  • 470 ml vandens
  • orkaitės indas ir kepimo popierius

Kaip pasigaminti avinžirnių kišą?

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir paruoškite daržoves. Brokolius supjaustykite arba susmulkinkite mažais žiedynais, vyšninius pomidorus perpjaukite pusiau, o svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Visas daržoves sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Sudėkite neluptas česnako skilteles (česnaką nulupkite po kepimo!) ir pašaukite lėkštę į orkaitę. Kepkite daržoves 15-20 minučių. Tada išimkite daržoves iš orkaitės ir atidėkite į šalį, kad paruoštumėte tešlą. Į maišytuvą įdėkite vandens, avinžirnių miltus, prieskonius, citrinos sultis ir nuluptą kepintą česnaką. Tešlą išminkykite iki vientisos masės.

Paskutiniame etape apkeptas daržoves iš kepimo skardos perkelkite į didesnį dubenį ir užpilkite tešlos mišiniu. Kruopščiai išmaišykite ir supilkite į kepimo indą. Dėkite indą į orkaitę ir kepkite 15-20 min. 180 laipsnių temperatūroje, kol viršus taps auksinės spalvos. Leiskite šiek tiek atvėsti, supjaustykite griežinėliais ir mėgaukitės!

P.S! Taip pat galite pasigaminti mažyčių pyragaičių, supylę mišinį į keksiukų formeles!

avinžirnių kišas

Receptų įkvėpimo šaltinis: „Medical Medium“

Parašykite komentarą