Receptai, Sūru

Šildanti moliūgų tyrės sriuba

Šildanti moliūgų tyrės sriuba su rudens prieskoniu

Artėjant rudeniškiems orams, norisi ko nors jaukaus ir šildančio, o kas gali būti geriau už kreminę moliūgų sriubą! Be puikaus skonio, moliūguose gausu antioksidantų ir vitaminų. Moliūguose slypi vitaminai A, C, E ir B, taip pat mineralai, tokie kaip kalcis ir kalis. Šis tamsus vaisius naudingas esant padidėjusiam cholesterolio kiekiui ir pasižymi senėjimą stabdančiomis savybėmis. Kepkite, troškinkite, įmaišykite į sriubą ar net gaminkite sausainius, leiskite savo vaizduotei veikti, nes moliūgus galima naudoti beveik viskam. Moliūgas, žinoma, puikiai tinka sriubai, todėl dalijamės su jumis vienu sveikiausių ir dvasią pakylėjančių moliūgų sriubos receptu.

Kiekis: trims-keturiems asmenims
Paruošimo laikas : 30 minučių
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:

  • 1 kg nuluptų moliūgų kubelių
  • 2 šaukštelių kokosų aliejaus (nebūtina, jei norite, vietoj aliejaus naudokite vandenį)
  • 2 šaukštelių susmulkinto česnako
  • 1 smulkiai supjaustyto svogūno
  • 1 stiklinė daržovių sultinio (360 ml, jei reikia – daugiau arba mažiau).
  • 1 skardinės vidutinio riebumo kokosų pieno (400 ml)
  • 1 šaukštelio maltų prieskonių
  • 1 šaukštelio čiobrelių
  • 1/2 šaukštelio smulkiai supjaustytos aitriosios paprikos (arba aitriosios paprikos miltelių / dribsnių)
  • jūros druskos ir pipirų

Kaip pasigaminti moliūgų tyrės sriubą?

Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų ir pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, česnaką ir imbierą. Patroškinkite kelias minutes. Tada suberkite čiobrelius ir aitriąją papriką ir troškinkite, kol svogūnai suminkštės. Tada supilkite kokosų pieną, sultinį ir moliūgo kubelius ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki silpnos ir virkite, kol moliūgas išvirs ir suminkštės (moliūgas virs apie 10 minučių). Tada sudėkite mišinį į maišytuvą arba naudokite rankinį maišytuvą ir sumaišykite iki vientisos masės. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais, patiekite ir papuoškite pagal pageidavimus.

P.S! Jei norite mažiau riebalų turinčios sriubos, kokosų pieną pakeiskite sultiniu, o vietoj aliejaus naudokite vandenį.

Parašykite komentarą