Gėrimai ir kokteiliai, Receptai

Naminis avižų pienas

Avižų pienas be glitimo yra paruošiamas akimirksniu!

Ar kada nors gėrėte avižų pieno? Arba dar geriau – ar darėte jį patys? Avižų pienas yra puikus gėrimas, kurį galima dėti į kokteilius, košes arba net į sveikus sausainius ar blynus. Nors parduotuvėse parduodamų augalinių pienų asortimentas nuolat plečiasi, jų kainos dažnai būna gana didelės. Gera žinia yra ta, kad avižų pieną pasigaminti namuose iš tiesų labai paprasta, tam nereikia jokių specialių įgūdžių, neužima daug laiko ir yra labai pigu! Ar esate pasiruošę išbandyti? Pažadame, kad verta išbandyti, nes, be minėtų privalumų, naminis avižų pienas taip pat neturi priedų ir galite jį pagardinti taip, kaip jums patinka. Tačiau leiskite savo vaizduotei įsibėgėti ir įmaišykite klevų sirupo, vanilės, cinamono ar kitų įdomių ingredientų!

Kiekis: apie 1 litrą pieno
Paruošimo laikas : 5 minutės
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:

  • 1 stiklinės avižinių dribsnių be glitimo
  • 4 stiklinių šalto vandens
  • galingesnio maišytuvo
  • 1-2 šaukštų klevų sirupo (nebūtina, pagardinimui)
  • žiupsnelio druskos (prieskonių, neprivaloma)
  • marlės arba kito audinio (tinka ir sietelis su mažomis skylutėmis, bet audinys tinka geriau!).

Kaip pasigaminti avižų pieną?

Įdėkite avižinius dribsnius į maišytuvą su klevų sirupu ir šaltu vandeniu (būtinai naudokite kuo šaltesnį vandenį, nes šiltas vanduo gali padaryti pieną “gleivėtą”) ir maišykite nuo 30 sekundžių iki 1 minutės. Dėl ilgesnio apdorojimo pienas gali tapti gleivėtas! Jei pageidaujate, perkoškite.
Laikykite pieną šaldytuve, uždengtame inde iki 5 dienų.

Parašykite komentarą