Receptai, Sūru

Skrudintų paprikų sriuba

Šilkinė keptų paprikų sriuba

Vitaminų turtingose paprikose, vitamino C yra net šešis kartus daugiau nei, pavyzdžiui, apelsinuose. Bet tai dar ne viskas! Traškiose paprikose gausu vitamino A ir beta karotino, taip pat daug naudingų skaidulų. Paprikos taip pat padeda palaikyti stiprią imuninę sistemą ir mažina vėžio riziką. Naudingiausiomis laikomos raudonosios paprikos. Todėl šios skrudintų paprikų sriubos žvaigždės yra raudonosios paprikos, kurių gardus skonis ypač gerai atsiskleidžia jas kepant. Jei mėgstate tirštas sriubas ir mėgstate švelnų paprikų skonį, šią keptų paprikų sriubą tikrai verta išbandyti.

Kiekis: dviem ar trims sriubos mėgėjams
Paruošimo laikas : 35 minutės
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:

  • 450 g raudonųjų paprikų
  • 450 g pomidorų (tinka vyšniniai arba įprasti pomidorai)
  • 3 skiltelės česnako
  • 1 svogūno
  • 2-3 salierų stiebai
  • 1 arbatinio šaukštelio džiovintų čiobrelių arba raudonėlių
  • ½ šaukštelio aitriųjų paprikų dribsnių (neprivaloma)
  • 350 ml vandens arba daržovių sultinio
  • šviežių žolelių (serviravimui)

Kaip pasigaminti keptų raudonųjų paprikų sriubą?

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Kol orkaitė įkais, paruoškite daržoves. Nuplaukite ir supjaustykite paprikas, pomidorus, svogūnus ir česnakus ir sudėkite į kepimo skardą. Suberkite prieskonius ir išmaišykite. Tada dėkite daržoves į orkaitę kepti. Kepkite daržoves orkaitėje 20-25 minutes. Kai daržovės suminkštės ir viršus lengvai paruduos, išimkite lėkštę iš orkaitės ir sudėkite keptas daržoves į virtuvinį kombainą arba maišytuvą. Sudėkite salierų stiebus, vandenį arba sultinį ir sumaišykite iki vientisos masės. Galiausiai supilkite mišinį į puodą ir užvirinkite. Tada išjunkite ugnį, supilkite sriubą į dubenėlius, pabarstykite šviežiomis žolelėmis ir mėgaukitės!

Parašykite komentarą