Receptai, Sūru

Žolelių salotos su keptais šparagais

Skanios, sveikuoliškos salotos su švelniai keptais šparagais!

Ženkite į pavasarį ir pasigaminkite vieną iš mūsų lengvų, pavasarinių šparagų salotų! Ar žinojote, kad šparagai yra puiki kūno valymo priemonė? Šparagai leidžia išplauti toksinus iš mūsų organų, taip pat stabdo patogenų vystymąsi organizme. Paruoškite dubenį traškių salotų ir mėgaukitės šparagų galia! Česnakų ir citrinų derinys puikiai dera su šparagais, todėl tikrai verta išbandyti!

Kiekis: 2 salotų mėgėjams
Paruošimo laikas : 30 minučių
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

  • 250 g salotų mišinio (idealu, jei į jį įeina morkos)
  • ½ raudonojo svogūno
  • 50 g juodųjų alyvuogių su kauliukais be priedų
  • 200 g vyšninių pomidorų
  • 200 g šviežių šparagų
  • 1-2 šaukštų klevų sirupo
  • 1 susmulkinto česnako skiltelės
  • 3-4 šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • jūros druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį
  • 1 skardinės avinžirnių (240 g)
  • aitriosios paprikos miltelių

Kaip pasigaminti šparagų salotas?

Pirmiausiai apkepkite avinžirnius. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Tada nuplaukite avinžirnius po tekančiu vandeniu, pagardinkite aitriosios paprikos milteliais ir jūros druska bei tolygiai paskleiskite ant kepimo skardos. Avinžirnius kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių, kol jie įgaus auksinę, rudą spalvą ir taps šiek tiek traškūs. Kol avinžirniai kepa orkaitėje, paruoškite salotų pagrindą ir keptus šparagus. Daržoves ir alyvuoges (išskyrus šparagus) supjaustykite į didelį dubenį. Pagardinkite salotas citrinos sultimis, klevų sirupu ir jūros druska, gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį.

Dabar – šparagų metas! Norėdami apkepti šparagus, įkaitinkite keptuvę, įpilkite 2-3 šaukštus vandens ir supjaustytus šparagus. Šparagus kepkite 5-10 minučių, tada pagardinkite smulkintu česnaku, žiupsneliu druskos, išspauskite citrinos sulčių ir įpilkite truputį klevų sirupo. Kepkite dar 1-2 minutes, retkarčiais pamaišydami. Įsitikinkite, kad šparagai nesudegė ant dugno, jei reikia, įpilkite šiek tiek vandens. Kai šparagai ir avinžirniai iškeps, palikite juos 5-10 minučių atvėsti ir įmaišykite į šviežias salotas. Patiekite iš karto!

Parašykite komentarą