Receptai, Sūru

Šildanti pomidorų sriuba

Šaltuoju metų laiku visada norisi pasimėgauti kuo nors skaniu ir šildančiu. Kas galėtų būti paruošta greitai, bet vis tiek būtų sveika ir malonu skonio receptoriams? Dalijamės su jumis vienu iš mūsų gardžių, bet tikrai skanių ir gydomųjų žolelių pomidorų sriubos receptų, kad galėtumėte pasimėgauti šildančiu dubenėliu ir sustiprinti savo sveikatą!

Kiekis: 4-6 sriubos mėgėjams
Paruošimo laikas: 60 minučių (jei norite naudoti šviežius pomidorus, užtruksite šiek tiek ilgiau!).
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:

  • Didesnio puodo
  • 1 kg konservuotų pomidorų (jei norite naudoti šviežius pomidorus, pakepkite juos orkaitėje 180-200 laipsnių temperatūroje 20-30 minučių!).
  • 2-3 salierų stiebų
  • 4-5 vidutinio dydžio morkų
  • 3 vidutinio dydžio svogūnų
  • 1/2 šviežios aitriosios paprikos (jei nemėgstate aštraus maisto, galite dėti mažiau)
  • 4-5 skiltelių česnako
  • pagal skonį medaus, kokosų cukraus, klevų sirupo ar kito pasirinkto saldiklio (skoniams subalansuoti), medaus
  • 3-4 lauro lapų
  • bazilikų arba kalendrų (šviežių arba džiovintų)
  • druskos, pipirų
  • tiek vandens, kad gerai apsemtų visą puodo turinį.

Kaip pasigaminti pomidorų sriubą?

Nulupkite ir supjaustykite svogūną, morką, česnaką ir salierą ir lengvai pakepinkite puodo dugne (jei norite, galite apšlakstyti alyvuogių aliejumi, bet tai nėra būtina). Tada sudėkite pomidorus (jei naudojate skrudintus pomidorus, švelniai juos sutrinkite), pakaitinkite kelias minutes ir įpilkite vandens. Mišinį užvirinkite, tada švelniai virkite po dangčiu ant vidutinio stiprumo ugnies (apie 40-50 min.). Kai morkos ir salierai suminkštės, sutrinkite ir pagardinkite prieskoniais. Sriubą galima sutrinti su blenderiu, trintuvu arba virtuviniu kombainu. Jei pageidaujate monštos tekstūros, sriubą galite perleisti per sietelį. Patiekdami sriubą, į ją įberkite smulkiai supjaustytų, šviežių bazilikų, kalendrų arba žaliųjų svogūnų.

Parašykite komentarą