Receptai, Saldu, Sveikata, Užkandžiai

Sveika bananų duona be glitimo

Minkšta, sultinga ir maloniai saldi – štai kokia yra tikroji bananų duona! Saldumo suteikia prinokę bananai ir karamelizuotas kokosų cukrus, kuriuos papildo rūgštus aviečių sirupas. Ši sultinga bananų duona puikiai tinka saldiems pusryčiams, užkandžiams ar desertui – tiek mažiems, tiek dideliems! 😉

Kiekis: 4-6 saldumynų mėgėjams
Paruošimo laikas : 15 minučių + 45 minutės orkaitėje
Sunkumo lygis: lengvas

Ko jums reikės?

Kaip pagaminti veganišką bananų duoną?

Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Tada nulupkite ir sutrinkite bananus. Galite naudoti šakutę, maišytuvą arba virtuvinį kombainą. Kitame dubenyje sumaišykite miltus ir prieskonius. Kruopščiai išmaišykite ir tada suberkite miltų mišinį į susmulkintus bananus. Supilkite migdolų pieną ir gerai išmaišykite. Pasirinktą kepimo formą (pavyzdžiui, kepimo skardą arba sausainių skardą) išklokite kepimo popieriumi ir supilkite į ją tešlą. Tada užbarstykite avietes (sveikas arba smulkintas) ir paskleiskite. Įdėkite bananų duoną į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 45 minutes, kol viršus taps auksinės spalvos ir traškus. Leiskite šiek tiek atvėsti ir mėgaukitės!

Parašykite komentarą