Receptai, Saldu, Užkandžiai

Aštrus čija pudingas.

Čija pudingas puikiai tinka lengviems pusryčiams, užkandžiui ar šventiniam desertui. Lengvai pagaminamas, turtingas maistinėmis medžiagomis ir tikrai skanus pudingas, kuriame dera viskas, kas skanu ir sveika. Jokio karvės pieno, rafinuoto cukraus ar priedų, tik augalų galia. Išbandykite ir jūs! 😉

Kiekis: dvi porcijos
Paruošimo laikas : 10 minučių + čija sėklų brinkimo laikas (2-3 valandos).
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:

  • 200 g vyšnių be kauliukų (šviežių arba šaldytų)
  • 200 ml nesaldinto migdolų pieno
  • 2-3 šaukštų klevų sirupo
  • 3 šaukštai čija sėklų
  • žiupsnelis druskos (šiek tiek, kad skonis būtų subalansuotas!)
  • šviežių mėtų papuošimui, jei norite (nebūtina)
  • natūrali vanilė, jei norite (neprivaloma)

Kaip pasigaminti čija pudingą?

Sumaišykite chia sėklas su migdolų pienu, žiupsneliu druskos, vanile ir 1-2 šaukštais klevų sirupo ir padėkite į šaldytuvą 2-3 valandoms, kad išbrinktų, kol susidarys kreminė konsistencija. Atitirpinkite vyšnias ir sumaišykite su šaukštu klevų sirupo. Kai sėklos pakankamai išbrinks ir bus norimos tekstūros, galite patiekti. Į stiklinės dugną dėkite 3 šaukštus pudingo, o ant viršaus uždėkite vyšnių (dalį palikite papuošimui). Tuomet ant vyšnių uždėkite kitą pudingo sluoksnį ir ant viršaus uždėkite dar keletą vyšnių papuošimui. Papuoškite mėtų lapeliais ir iš karto mėgaukitės!

Parašykite komentarą