Receptai, Sūru, Užkandžiai

Savotiškas saldžiųjų bulvių skrebutis.

Saldžiųjų bulvių skrebutis su baklažanų humusu

Ar kada nors gaminote sumuštinį su saldžiosiomis bulvėmis? Jei esate ragavę, tikriausiai žinote, koks jis skanus! Tačiau jei dar nesate jo išbandę, dabar puikus metas tai padaryti, nes netrukus pasidalysime vienu sveiku saldžiųjų bulvių skrebučio receptu. Kas galėjo pagalvoti, kad orkaitėje keptos saldžiųjų bulvių riekelės gali taip stipriai konkuruoti su klasikine duona? Saldžiųjų bulvių skonis tikrai nėra panašus į duonos, tačiau kartu su aromatingu humusu ir traškiomis daržovėmis saldžiųjų bulvių skrebutis yra lengvas, bet sotus užkandis, puikiai tinkantis pietums, užkandžiui ar greitai vakarienei. Nuostabus skanėstas, kuris pavergs didelių ir mažų daržovių gerbėjų širdis.

Kiekis: dviems
Paruošimo laikas : 1 val. 15 min.
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:

  • 1-2 baklažanų (jei naudojate didelį baklažaną, gali užtekti ir vieno)
  • 2 skiltelių česnako
  • 1-2 šaukštų tahini
  • 1 šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • kelių žiupsnelių maltų prieskonių
  • kelių žiupsnelių jūros druskos
  • kelių žiupsnelių aitriosios paprikos miltelių
  • 1-2 vidutinio dydžio saldžiosios bulvės
  • 1-2 pomidoro (supjaustytoi griežinėliais)
  • daug žaliųjų salotų arba špinatų lapų.
  • 1 svogūno (supjaustyto griežinėliais)
  • orkaitės indo/skardos
  • maisto smulkintuvo arba galingesnio blenderio.

Kaip paruošti saldžiųjų bulvių skrebutį?

Pradėkite gaminti baklažanų humusą. Baklažanus nuplaukite, perpjaukite per pusę ir sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Šakute pradurkite skylutes ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių arba kol baklažanai suminkštės. Leiskite baklažanams šiek tiek atvėsti, tada atvėsusias baklažanų puseles sudėkite ant sietelio, nuimkite žievelę ir išspauskite vandens perteklių iš kepto turinio. Tada baklažanus sudėkite į virtuvinį kombainą su česnakais, tahini ir prieskoniais bei sutrinkite iki vientisos masės.

Atidėkite baklažanų humusą į šalį, kad atvėstų, ir paruoškite saldžiųjų bulvių griežinėlius. Nuplaukite ir nulupkite saldžiąją bulvę (tinka ir nelupta saldžioji bulvė) ir supjaustykite maždaug 0,5-1 cm storio griežinėliais. Sudėkite saldžiųjų bulvių griežinėlius ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 30 minučių, kol saldžiosios bulvės taps minkštos ir auksinės spalvos. Leiskite saldžiųjų bulvių griežinėliams atvėsti ir pradėkite ruošti sumuštinį. Ant vienos saldžiosios bulvės griežinėlio užtepkite baklažanų humuso, ant viršaus uždėkite salotos lapą, pomidoro griežinėlį ir svogūno žiedą ir, jei norite, pakartokite procesą. Ant viršaus uždėkite dar vieną saldžiosios bulvės griežinėlį. Patiekite ir mėgaukitės!

Parašykite komentarą