Receptai, Sūru

Skani žirnių tyrės sriuba

Skani žaliųjų žirnelių tyrės sriuba

O kas jei šiemet Užgavėnių proga ruoštume kiek kitokią žirnių sriubą – iš šaldytų žaliųjų žirnelių? Nors džiovintų žirnelių sriuba neabejotinai ;labai skani, šaldyta žaliųjų žirnelių sriuba yra taip pat skani, ir dar sveikesnė, nes slepia daugybę naudingų savybių (nes šaldyti žirneliai techniškai yra švieži). Pavyzdžiui, ar žinojote, kad žalieji žirneliai naudingi ir metant svorį, ir auginant plaukus? Be to, šviežiuose žaliuosiuose žirniuose gausu antioksidantų, vitaminų, mineralinių medžiagų, naudingųjų riebalų rūgščių ir kokybiškų bei lengvai virškinamų augalinių baltymų. Jau nekalbant apie skonį, žinoma, jis yra nuostabus. Kartu su šviežiomis žolelėmis, žalieji žirneliai yra tikrai puikus derinys!

Kiekis: 3-4 porcijos
Paruošimo laikas : 30-40 minučių
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:

  • 1 raudono svogūno (susmulkinto)
  • 5 skiltelių česnako (susmulkinto)
  • 2 pakuočių šaldytų žaliųjų žirnelių
  • apie 800 ml daržovių sultinio arba vandens (maždaug 6 puodeliai).
  • 2-3 didelių saujų šviežių bazilikų lapų
  • 1 saujos šviežių mėtų (nebūtina)
  • jūros druskos (nebūtina)
  • 1 laimo sulčių (šviežiai spaustų)
  • 1-2 saujos šviežių kalendrų
  • žaliųjų svogūnų arba kitų šviežių žolelių (papuošimui)

Kaip kitaip paruošti žirnių sriubą?

Ant ugnies pastatykite puodą arba puodą aukštesniu kraštu, supilkite ketvirtadalį puodo vandens ir smulkiai supjaustytą svogūną bei česnaką. Virkite, kol svogūnai bus suminkštės. Tada į svogūnų ir česnakų mišinį suberkite šaldytus žirnelius ir apie 300 ml vandens arba sultinio. Troškinkite, kol žirniai suminkštės, ir įpilkite apie 400-500 ml sultinio arba vandens, šviežių mėtų lapelių ir bazilikų. Plaktuvu trinkite sriubą iki kreminės konsistencijos. Jei norite, pagardinkite jūros druska. Patiekite su smulkintomis kalendromis, žaliaisiais svogūnais ir šviežiai spaustomis laimo sultimis.

Parašykite komentarą