Receptai, Saldu, Užkandžiai

Granola be glitimo

Granola dribsniai be glitimo

Šioje traškioje granoloje dera viskas – traškios be glitimo avižos, karameliškai saldžios datulės ir skrudinti riešutai bei sėklos, kurios granolai suteikia puikų traškumą. Tai soti granola, kuri puikiai tinka papildyti dripsnius ir pasimėgauti augaliniu pienu. Puikus užkandis dideliems ir mažiems musli mėgėjams!

Kiekis: maždaug 250 g granolos
Paruošimo laikas : 25 minutės
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:

  • 120 g avižinių dribsnių be glitimo
  • 1 saujos anakardžių
  • 1 saujos lazdyno riešutų
  • 1 saujos saulėgrąžų sėklų
  • 6-7 vidutinio dydžio datulių (geriausiai tinka šviežios arba minkštos datulės)
  • 2 saujų razinų (nebūtina)
  • 120 ml vandens
  • 1-2 arbatinių šaukštelių cinamono
  • žiupsnelio jūros druskos

Kaip pasigaminti granolos be glitimo?

Supilkite datules į maišytuvą su vandeniu ir sutrinkite iki vientisos masės. Mišinį atidėkite į šalį. Tada sėklas ir riešutus susmulkinkite mažais gabalėliais ir sudėkite į dubenį, įmaišykite avižinius dribsnius be glitimo, suberkite datulių ir vandens mišinį, jūros druską ir cinamoną. Viską gerai išmaišykite, tada sudėkite masę ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir tolygiai paskirstykite šaukštu. Kepkite granolos mišinį 150 laipsnių temperatūroje 20 minučių.

Paruoštus dribsnius šiek tiek atvėsinkite ir pirštais sulaužykite į mažesnius gabalėlius. Jei norite, įmaišykite razinų ir mėgaukitės. Granolą laikykite sandariame inde.

Parašykite komentarą