Receptai, Sūru

Jūros dumblių dešrelės

Jūros dumblių dešrelės , kurių skonis primena tikras kalėdines dešreles

Įprastos dešrelės jau seniai yra tradicinis šventinis Kalėdų valgiaraščio patiekalas. Klasikinėse, gyvūlių dešrelėse yra daug riebalų, jos yra gyvulinės kilmės, o dėl miežinių kruopų jose taip pat yra glitimo. O kas, jei šiemet imtumėtės šiek tiek kitokio požiūrio ir pagamintumėte dešrelių be faršo ir be gyvulinių riebalų, kurių skonis būtų toks pat geras kaip įprastų – ar esate pasiruošę išbandyti?

Tam reikės šiek tiek laiko, tačiau procesas nėra sudėtingas. Viskas, ko jums reikia, tai šiek tiek žalių batatų arba sorų, jodo turinčių nori lapų, juodųjų pupelių, kelių svogūnų, įvairių prieskonių ir šiek tiek meistriškumo. Skoningos jūros dumblių dešrelės puikiai tiks tiek šventiniam stalui, tiek pasimėgavimui bet kuriuo kitu metu.

Kiekis : vidutiniškai 10-12 dešrelių
Paruošimo laikas : 60 minučių
Sunkumo lygis: vidutinis
Jums reikės:

  • 10-12 nori lapų
  • 550 g juodųjų konservuotų pupelių (jei norite, galite jas išvirti patys)
  • 200 g grynų grikių (jei norite, galite juos pakeisti sorgais)
  • 3 šaukštelių Himalajų druskos
  • maltų juodųjų pipirų (pagal skonį)
  • 2 šaukštelių mairūno
  • 1 šaukštelis malto muskato riešuto
  • žiupsnelio rozmarino
  • 4 šaukštų grynų grikių miltų
  • 2-3 vidutinio dydžio svogūnų
  • 4 šaukštų alyvuogių aliejaus arba vandens (kepimui, jei norite kepti be riebalų, aliejų pakeiskite vandeniu)

Kaip pasigaminti jūrų dumblų dešreles?

Pirmiausiai išvirkite žalius grikius. „Įsitikinkite, kad grikiai nesuvirtų į košę, nes svarbi jų tekstūra“. Kol grikiai verda, paruoškite svogūnų mišinį. Keptuvėje įkaitinkite 4 šaukštus aliejaus arba vandens, nulupkite ir supjaustykite svogūną. Keptuvėje kaitinkite svogūnus, kol jie taps šiek tiek permatomi. Tada į svogūnų mišinį įberkite mairūno, muskato riešuto, druskos ir rozmarino. Gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį. Tada nuplaukite ir nusausinkite pupeles dubenyje (jei naudojate konservuotas pupeles) ir sutrinkite jas tarp pirštų.

Nenaudokite virtuvinio kombaino, nes taip mišinys taps tyre ir rezultatas gali būti ne toks geras. Kai pupelės bus sutrintos, sudėkite prieskoniais pagardintą svogūnų mišinį ir 4 valgomuosius šaukštus žalių bulvių miltų. Jei grikiai jau išvirti, nuplaukite juos vėsiame vandenyje, nusausinkite ir suberkite į pupelių ir svogūnų mišinį. Viską gerai išmaišykite, kol gausite gerai išmaišytą, aromatingą įdarą. Įdaras turėtų būti labai skanus, nes verdant jo skonis tampa švelnesnis. Kai įdaras bus tinkamos konsistencijos, laikas formuoti dešreles. Paimkite 1-2 valgomuosius šaukštus įdaro, pirštais suformuokite dešros formos gabalėlį ir dėkite jį į lakšto vidurį.

Pirštais šiek tiek sudrėkinkite nori lapo kraštus, kad jie geriau suliptų, ir suvyniokite kraštus ant dešros vidurio. Suvyniokite ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Kartokite, kol užpildysit skradą ar baigsis įdaras. Paruošę dešreles, kepkite jas 180 laipsnių temperatūros orkaitėje 15 minučių. Tada leiskite joms šiek tiek atvėsti ir patiekite su tuo, ką mėgstate.

Parašykite komentarą