Medical Medium, Receptai, Saldu

Spanguolių padažas

Kalėdinis spanguolių padažas su apelsinų akcentu

Saldus ir aitrus spanguolių padažas yra puikus Kalėdų stalo aksesuaras! Tačiau, kad prie šventinio stalo galėtumėte sveikai mėgautis šiuo nuostabiu padažu, dalijamės su jumis „Medical Medium“ spanguolių-apelsinų padažo receptu, kuriame yra tik tai, kas naudinga! Šiame spanguolių padaže nerasite nė gramo rafinuoto cukraus, kvapiųjų medžiagų ar ko nors kito, ko jums nereikia, – tik vitaminingos uogos, sultingas apelsinas, kalėdiniai prieskoniai ir natūralus klevų sirupas. Be to, jį lengva paruošti ir nereikia valandų valandas vargti prie viryklės! Jau nekalbant apie nepakartojamą spanguolių ir apelsinų skonio derinį, kuris šį nepakartojamą padažą daro išties ypatingu!

Kiekis: apie 350 g padažo
Paruošimo laikas : 25-30 minučių
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:

  • 300 g spanguolių (šviežių arba šaldytų)
  • 1 apelsino žievelė ir sulčių
  • 80 g klevų sirupo (jei reikia, daugiau)
  • 1/4 šaukštelio maltų gvazdikėlių
  • 2 cinamono lazdelių
  • mažesnio puodo, indo ar padažinės

Kaip pasigaminti spanguolių padažą?

Spanguoles sudėkite į puodą su apelsinų sultimis ir tarkuota žievele, suberkite prieskonius (cinamono lazdeles, klevų sirupą ir maltus gvazdikėlius). Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir ant silpnos ugnies virkite dar 15-20 minučių, kol spanguolės pradės irti ir susidarys uogienę primenantis padažas. Kai padažas bus tinkamos konsistencijos, nuimkite nuo ugnies ir supilkite į dubenį, kad atvėstų. Patiekite su bet kuo, ką mėgstate. Padažas puikiai išsilaikys sandariame inde, šaldytuve, 3-4 dienas.

Originalus receptas yra iš „Medical Media“ tinklaraščio.

Parašykite komentarą