Iš gryno klevų sirupo pagamintas klevų kremas (330 g)
Klevų sirupas ir blynai dera kaip kojinė ir batas. Bet ar kada nors bandėte itin šilkinį klevų kremą? Jei mėgstate klevų sirupą, jums patiks ir klevų kremas!
Klevų kremo skonis
Klevų kremo skonį sunku apibūdinti, jo reikia paragauti patiems. Tačiau, labiausiai klevų kremas primena kažką tarp kondensuoto pieno ir medaus. Jo skonis – kaip saldainių Raffaello ar kitų saldumynų, tačiau jis yra 100% grynas. Ir iš tikrųjų labai sveika kūnui!
Kaip naudoti klevų kremą?
Klevų kremą galite naudoti įvairiems desertams, taip pat ant blynų ar vaisių. Žinoma, klevų kremą galima valgyti ir tiesiai iš indelio. Jis turėtų būti labai skanus ant pyrago ir net duonos. Jį galite naudoti kaip kepimo ingredientą pyragams ir keksiukams arba dėti į arbatą ar kokteilius vietoj cukraus.
Klevų kremo gamyba
Klevų kremas gaminamas iš A klasės klevų sirupo. Pirmiausia, klevų sirupas įkaitinamas iki 100°C ir atvėsinamas iki 52°C. Tada pradedamas maišyti, kol skystis tampa kreminės konsistencijos. Klevų kremą galima sėkmingai pasigaminti ir namuose. Žiūrėkite klevų kremo pamokėlę čia!
Klevų sirupo klasifikacija
Klevų sirupas skirstomas į skirtingas rūšis ir jų kaina priklauso nuo derliaus nuėmimo laikotarpio. Europoje vartojamos trys pagrindinės klasės: A, B ir C klasės.
A klasės klevų sirupas yra gintarinės spalvos ir paprastai renkamas per pirmąsias dvi klevų sulos rinkimo savaites.
Klevų kremo laikymas
Atidarius, laikykite šaldytuve arba kambario temperatūroje su uždarytu dangteliu, kad kremas neišdžiūtų. Kambario temperatūroje jis išsilaikys ~1 mėnesį, jei per tiek laiko nesuvalgysite ;).
Atsiliepimai
Atsiliepimų dar nėra.