Receptai, Saldu, Užkandžiai

Obuolių sausainiai ant migdolų pagrindo

Skanūs obuolių žiedai ant migdolų pagrindo

Šie gardūs obuolių kąsneliai tirpsta burnoje! Tai tikrai nepakartojamas malonumas, dėl kurio sunku susivaldyti. Saldūs obuoliai ant burnoje tirpstančio migdolų padelio – yra kažkas nepaprastai skanaus! Kaip visada, taip ir šį kartą sausainiuose nėra nė gramo glitimo, kiaušinių ar pieno produktų. Šiame recepte taip pat nėra aliejaus – šį vaidmenį atlieka naminė obuolienė. Šių kąsnelių paruošimas reikalauja šiek tiek rankų darbo, tačiau nedidelės pastangos yra tikrai to vertos. Jei esate saldumynų mėgėjas, drąsiai pasiraitokite rankoves ir išbandykite, nes, kaip visi žinome, skonis yra svarbiausia.

Kiekis: 3-4 saldumynų mėgėjams
Paruošimo laikas : 60 minučių
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

Pagrindui:

Įdarui:

Kaip gaminti obuolinius užkandžius?

Pirmiausiai, dubenyje sumaišykite sausus ingredientus – migdolų miltus, krakmolą, kokosų cukrų ir kepimo miltelius. Tada įmaišykite obuolienę ir rankomis suformuokite tešlą. Jei masė per lipni, įberkite daugiau migdolų miltų (po šaukštą). Suformuokite iš masės rutuliukus, suvyniokite į maistinę plėvelę arba kepimo popierių ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių, kad sustingtų.

Tuo tarpu paruoškite įdarą. Nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite obuolius griežinėliais, o visus įdarui skirtus ingredientus sudėkite į keptuvę, puodą ar mažesnį puodą. Mišinį užvirinkite, tada 3-4 minutes pavirkite ir atidėkite į šalį, kad atvėstų.

Tada įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių ir kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Iš šaldytuvo išimkite tešlos rutulį, padalykite jį į 9 lygias dalis (jei norite, naudokite virtuvinį samtelį) ir iš kiekvienos dalies suformuokite rutuliukus. Sudėkite rutuliukus ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir pirštais viduryje suformuokite įdubimą, kad gautųsi tarsi maži dubenėliai. Užpildykite tarpelius su obuolių įdaru (į kiekvieną tarpelį įdėkite po 1 arbatinį šaukštelį įdaro). Padalykite įdarą ir dėkite sausainukus į orkaitę. Kepkite 15-20 minučių. Kai skanieji kąsniukai bus iškepti, leiskite jiems šiek tiek atvėsti ir mėgaukitės!

P.S. Jei norite pasigaminti naminės obuolienės, atlikite šiuos veiksmus: Nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite obuolius (2-3 nedidelius, apie 200 g) ir sudėkite juos į nedidelį puodą ar indą. Po truputį įpilkite 2-3 šaukštus vandens, kad obuoliai nepriliptų prie dugno. Virkite obuolių kubelius ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Tada nukelkite puodą nuo ugnies ir plaktuvu sutrinkite obuolius iki vientisos, šilkinės masės. Obuolius taip pat galite supilti į maišytuvą arba virtuvinį kombainą.

Parašykite komentarą