Receptai, Sūru

Kepti burokėliai ir saldžiosios bulvės su anakardžių ir avokadų kremu

Keptos daržovės ant avokadų kremo

Ar žinojote, kad saldžiosios bulvės yra neįtikėtinai daug maistingųjų medžiagų turinčios daržovės, kuriose gausu antioksidantų, vitaminų C, E ir D bei mineralų, tokių kaip manganas ir geležis? Burokėliai nenusileidžia saldžiosioms bulvėms! Tačiau abi daržovės ne tik pasižymi turtinga maistine verte, bet ir yra nuostabaus skonio, tinkami virti garuose, kepti ir skrudinti. Šiame recepte burokėliai ir saldžiosios bulvės atlieka keptų daržovių vaidmenį. Kepti jie abu įgauna ypatingą skonį, kuris puikiai dera su švelnaus skonio avokadų kremu! Išbandykite patys!

Kiekis: dviems
Paruošimo laikas : 60 minučių
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

Daržovėms:

  • 350 g žalių burokėlių (supjaustytų dideliais kubeliais)
  • 480 g žalių saldžiųjų bulvių (supjaustytų dideliais kubeliais)
  • 1 šaukšto alyvuogių aliejaus (neprivaloma)
  • 1 arbatinio šaukštelio jūros druskos
  • ½ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų
  • ½ arbatinio šaukštelio džiovintų rozmarinų

Kremui:

  • ½ prinokusio avokado
  • 1 arbatinio šaukštelio medaus arba klevų sirupo
  • ¼ arbatinio šaukštelio jūros druskos
  • nedidelė saujos šviežių bazilikų
  • 100 g anakardžių
  • ½ šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 100 ml vandens

Kaip paruošti keptas daržoves ir avokadų kremą?

Nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite burokėlius bei saldžiąsias bulves. Perkelkite į didesnį dubenį. Įpilkite alyvuogių aliejaus (jei naudojate), jūros druskos, pipirų ir rozmarino. Sumaišykite ir sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą. Kepkite daržoves 180-200 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių, kol burokėliai ir saldžiosios bulvės suminkštės.

Iki tol paruoškite kremą. Į maišytuvą arba virtuvinį kombainą sudėkite anakardžius, ½ avokado, jūros druską, klevų sirupą, baziliką, citrinos sultis ir vandenį. Sumaišykite iki vientisos masės.

Patiekdami į lėkštę, įdėkite avokadų kremo ir ant viršaus uždėkite keptų daržovių. Mėgaukitės iš karto!

Parašykite komentarą