Receptai, Saldu, Užkandžiai

Veganiški imbieriniai sausainiai be glitimo

Sveikas kalėdinis skanėstas – traškūs imbieriniai meduoliai be glitimo!

Juk per Kalėdas būtina turėti meduolių! Kad per Kalėdas galėtumėte pasimėgauti sveiku skanėstu, dalijamės vienu iš mėgstamų meduolių tešlos receptų, kuris yra 100% augalinis, be glitimo ir rafinuoto cukraus.

Kiekis: 6-8 smaližiams
Paruošimo laikas : 30 minučių + 12 valandų šaldytuve
Sunkumo lygis: vidutinis

Jums reikės:

  • 1 šukšto čija sėklų
  • 50 ml vandens
  • 50 ml kokosų cukraus
  • 75 ml klevų sirupo
  • 100 ml kambario temperatūros kokosų aliejaus
  • 400 ml migdolų miltų
  • 150 ml grikių miltų
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 3-4 arbatinio šaukštelio imbierinių meduolių prieskonių
  • 1 arbatinio šaukštelio cinamono
  • žiupsnelio Himalajų druskos
  • tarkuotos apelsino žievelės, jei norite.

Kaip pasigaminti meduolius be glitimo?

Sumaišykite čija sėklas ir vandenį ir palikite kelioms minutėms, kad sutirštėtų. Vandens inde iki vientisos masės ištirpinkite kokosų cukrų su klevų sirupu ir supilkite kokosų aliejų. Atsargiai išmaišykite, kad gautųsi vientisas „sirupas“. Tada dubenyje sumaišykite miltus su pienu ir kepimo milteliais. Supilkite skystą cukraus sirupą į čija sėklas ir gerai išmaišykite. Tada miltų mišinį supilkite į cukraus ir sirupo mišinį ir gerai išmaišykite (patogiau tešlą maišyti rankomis). Iš tešlos suformuokite kepinį, suvyniokite jį į vyniotinį arba kepimo popierių ir 6-12 valandų palaikykite šaldytuve. Padėkite valandai sustingti šaldytuve (kuo ilgiau stovės, tuo geriau!). Kai būsite pasiruošę kepti, tešlą iškočiokite į dvi dalis, o vieną dalį įdėkite atgal į šaldytuvą (taip tešla išliks vėsi ir bus lengviau su ja dirbti). Iš iškočiotos tešlos suformuokite meduolius ir kepkite 200 laipsnių temperatūroje 8 minutes.

Parašykite komentarą