Gėrimai ir kokteiliai, Receptai

Kalėdų prieskoniais pagardintas nealkoholinis virintas vynas

Jei ieškote šventinio gėrimo Kalėdų stalui arba šaltuoju metų laiku jums reikia šiek tiek atgaivos kūnui ir sielai, verta išbandyti šį karšto vyno receptą! Šiltas ir natūralus, turtingo skonio gėrimas neabejotinai taps mėgstamiausiu jūsų ir jūsų svečių kalėdiniu gėrimu.

Kiekis: dviems asmenims
Paruošimo laikas : 30 minučių
Sunkumo lygis: lengvas

Jums reikės:

  • 300 ml natūralių, nesaldintų obuolių sulčių
  • 300 ml natūralių nesaldintų spanguolių, bruknių ar juodųjų serbentų sulčių
  • 2-3 griežinėlių šviežio apelsino
  • 2 žvaigždinių anyžių
  • ½ arbatinio šaukštelio kardamono
  • 2-3 cinamono lazdelės (cinamono žievės)
  • 1-2 arbatiniai šaukšteliai klevų sirupo , jei reikia
  • ½ arbatinio šaukštelio gvazdikėlių

Kaip pasigaminti šildantį, kalėdinį karštą vyną?

Supilkite sultis į puodą su prieskoniais ir apelsinų skiltelėmis, ir užvirinkite. Kaitinkite ant vidutinės ugnies 20 minučių, tada išjunkite ugnį. Palikite pastovėti po dangčiu dar 10 minučių ir, jei norite, įmaišykite klevų sirupo. Patiekite ir mėgaukitės iš karto!

Parašykite komentarą