Ant grotelių keptos cukinijos griežinėliais su žolelėmis
Kas sakė, kad galima kepti tik mėsą?! Daržovės, o ypač cukinijos, puikiai tinka jaukiems grilio vakarams su šeima ar draugais. Pradėkite sveiką vasarą ir kitam kepsnių vakarėliui pasiimkite cukinijų griežinėlių – geras ir lengvas užkandis garantuotas! Jei nemėgstate kepti ant grotelių, cukinijos griežinėlius galite kepti ir orkaitėje.
Kiekis: 3-4 daržovių mėgėjams
Paruošimo laikas : 25 minutės
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:
- 2 nedidelių cukinijų (apie 500 g)
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus (neprivaloma)
- 1 arbatinio šaukštelio džiovintų bazilikų
- 1 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio
- ½ arbatinio šaukštelio česnako miltelių
- ½ arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių
- ½ arbatinio šaukštelio jūros druskos
Kaip paruošti ant grotelių keptą cukiniją?
Pirmiausiai įkaitinkite kepsninę. Tada paruoškite cukinijas. Nuplaukite cukiniją ir supjaustykite 0,5-1 cm storio griežinėliais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite žolelėmis ir druska. Dėkite prieskoniais pagardintus griežinėlius ant įkaitinto grilio ir kepkite po 3-4 minutes iš kiekvienos pusės. Patiekite su bet kuo, ką mėgstate. P.S. Jei norite į grilio vakarėlį atsinešti cukinijų griežinėlius, galite juos paruošti namuose, supakuoti į dėžutę pasiimti kartu. Dubenėlyje sumaišykite prieskonius su alyvuogių aliejumi, aptepkite griežinėlius prieskonių mišiniu ir sudėkite į uždengiamą dėžutę ar stiklinį indą, kad jie pasimarinuotų. Jei norite mėgautis cukinija be riebalų, paprasčiausiai nenaudokite aliejaus, o prieš dėdami griežinėlius kepti įtrinkite žolelėmis ir druska.