Receptai, Sūru, Užkandžiai

Avokadų majonezas

Kreminis avokadų majonezas

Ar žinojote, kad avokadai laikomi vienu tobuliausių maisto produktų pasaulyje? Taip yra todėl, kad avokaduose yra daugiau kaip 25 būtinos maistinės medžiagos, įskaitant geležį, magnį ir kai kurias nepakeičiamąsias riebalų rūgštis. Vienas gudrus būdas pagerinti salotas šiuo galingu vaisiumi – naudoti gardų avokadų majonezą! Kadangi avokade jau yra natūralių riebalų, į majonezą nereikia dėti aliejaus ar kitų riebių medžiagų. Vien avokado visiškai pakanka! Įdėkite tik truputį česnako ir išspauskite rūgščią citriną, ir turėsite puikų padažą. Jei dar neragavote avokadų majonezo, dabar pats metas!

Kiekis: vidutiniškai 300-350 g majonezo
Paruošimo laikas : 10 minučių
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:

  • 2 didesnių, prinokusių avokadų (jei naudojate mažesnius avokadus, paimkite 3).
  • ½-1 šaukštelio Himalajų arba jūros druskos
  • 2 vidutinio dydžio česnako skiltelių
  • 2 šaukštų šviežiai spaustų citrinų arba laimo sulčių
  • virtuvinio kombaino, blenderio arba trintuvo (būtina, kad būtų kreminės tekstūros!)

Kaip pasigaminti avokadų majonezą?

Nulupkite avokadą ir išimkite kauliuką. Tada susmulkinkite avokadą virtuviniame kombaine arba dubenyje (priklausomai nuo to, ar naudojate virtuvinį kombainą, ar blenderį) ir sudėkite česnako skilteles, druską ir citrinos sultis. Maišykite tol, kol taps tolygios šilkinės tekstūros. Pagal skonį, galite įpilti citrinos sulčių arba druskos. Būtinai naudokite virtuvinį kombainą arba trintuvą, kad padažas būtų panašus į šilkinį majonezą. Tokio paties rezultato nepasieksite trindami šakute ar grūstuvu.

Avokadų majonezą patiekite su šviežiomis salotomis arba, pavyzdžiui, orkaitėje keptomis bulvytėmis. Jei mėgstate aštrų maistą, į majonezą taip pat galite įdėti mėgstamų aitriųjų paprikų (pavyzdžiui, švelnaus skonio korėjietiškų aitriųjų paprikų miltelių “Gochugaru”).

Parašykite komentarą