Receptai, Sūru, Užkandžiai

Fokačija be glitimo


Skani fokačija be glitimo

Itališko stiliaus fokačija prieš jus – visiškai naujoje išvaizdoje! Nors klasikinė fokačija turi miltų ir mielių, šis receptas neturi nei mielių, nei glitimo! Tiesą sakant, ši fokakčia yra visiškai be grūdų, jos sudėtyje yra tik manijokų ir migdolų miltų bei keletas skanių žolelių. Iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti šiek tiek kitaip, tačiau jo skonis nuostabus ir tikrai vertas išbandyti. Jei esate duonos gerbėjas, šį patiekalą būtinai turite paragauti. Pasiruošimas yra paprastas ir nesudėtingas. Tereikia šiek tiek darbo viską sumaišant, o paskui šiek tiek kantrybės, kol tešla iškepa, o po to beliak, kad šiek tiek atvėstų.

Kiekis: 6-8 riekelės
Paruošimo laikas : 30 minučių + aušinimo laikas
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:

  • 140 g manijokų miltų
  • 72 g migdolų miltų
  • 28 g tapijokos miltų
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1/2 šaukštelio geriamosios sodos
  • 1/2 šaukštelio Himalajų arba jūros druskos
  • 2 arbatinių šaukštelių kmynų (nebūtina)
  • 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 1 šaukšto klevų sirupo
  • 1 šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 235 ml kambario temperatūros vandens
  • orkaitės indo (geriausia 21 cm skersmens)
  • kepimo popieriaus
  • druskos dribsnių (neprivaloma)
  • per pusę perpjautų vyšninių pomidorų (nebūtina)
  • griežinėliais pjaustytų alyvuogių (neprivaloma)
  • džiovinto raudonėlio, rozmarino arba čiobrelio (neprivaloma).

Kaip pasigaminti fokakčiją be glitimo?

Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Tada pradėkite gaminti tešlą. Viename dubenyje sumaišykite visus sausus ingredientus ir prieskonius, kitame – aliejų, klevų sirupą, vandenį ir citrinos sultis. Supilkite skystą mišinį ant sausų ingredientų ir kruopščiai išmaišykite. Kai tešla bus paruošta, sudėkite ją ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir pridėkite mėgstamų priedų, pavyzdžiui, per pusę perpjautų vyšninių pomidorų, sūdytų dribsnių ir džiovintų čiobrelių. Tada pašaukite fokačiją į orkaitę, kad iškeptų. Tešlą kepkite 220 laipsnių temperatūroje 20-22 minutes. Kai fokačija bus iškepta, prieš pjaustydami būtinai leiskite jai visiškai atvėsti . Tada pjaustykite rieklėmis ir mėgaukitės!

Sekite „Elusväli“ ir Instagram platformoje

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Įrašų pasidalino „Elusväli“ – Švari virtuvė ir namų vaistinė (@elusvali)

Parašykite komentarą