Receptai, Saldu

Sultingos manijokų bandelės

Sultingi uogų keksiukai su manijokų miltais

Kas gi nemėgsta sultingų keksiukų, tiesa? Bet ar kada nors kepėte veganišką keksą be grūdų? Tai visiškai netradicinis keksiukų gaminimo būdas, tačiau jis visiškai įmanomas! Šie manijokų miltų vegetariški keksiukai yra tokie sultingi ir skanūs, kad jums bus sunku save sulaikyti. Laimei, šie skanūs užkandžiai yra tokie sveiki, kad jei vienu sykiu suvalgysite daugiau nei vieną, nieko baisaus neatsitiks. Dar geriau tai, kad šiuose keksiukuose nėra nė gramo aliejaus! Yra šiek tiek cukraus, bet kadangi tai sveikas kokosų cukrus, jis nepakenks jūsų sveikatai. Išbandykite, šie sultingi uogų keksiukai puikiai tinka tiek dideliems, tiek mažiems smaližiams!

Kiekis: 6-8 keksiukai
Paruošimo laikas : 45 minutės + aušinimo laikas
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:

  • 90 g manijokų miltų
  • 28 g kokosų miltų
  • 3 šaukštų kokosų cukraus
  • 1,25 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 0,25 arbatinio šaukštelio Himalajų druskos
  • 1 puodelio trintų bananų arba obuolių tyrės (apie 250 g)
  • 60 ml augalinio pieno arba vandens
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilės (neprivaloma)
  • 1 puodelio mėlynių arba juodųjų serbentų (jei naudojate šaldytas uogas, pirmiausiai leiskite joms atitirpti!)
  • savo mėgstamos keksiukų formelės

Kaip pasigaminti manijokų keksiukus?

Supilkite obuolių arba bananų tyrę į dubenį, įmaišykite manijokos ir kokosų miltų, prieskonių, augalinį pieną arba vandenį ir galiausiai uogas (jei naudojate šaldytas – atšildytas). Sumaišykite tešlą iki vientisos masės. Tada padalinkite į keksiukų formeles.

Tinka ir popierinės keksiukų formelės, ir orkaitės indas keksiukams kepti. Į vieną keksiuką įpilkite maždaug 1,5-2 valgomuosius šaukštus mišinio. Keksiukus kepkite iki 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių. Prieš valgydami leiskite keksiukams atvėsti bent 10 minučių.

Patiekite kaip desertą arba mėgaukitės kaip užkandžiu!

Parašykite komentarą