Receptai, Sūru

Bulvių ir žiedinių kopūstų košė

Kreminė ir gaivi bulvių bei žiedinių kopūstų košė

Klasikinę bulvių košę tikriausiai pažįstate jau labai gerai, bet kas būtų, jei ją pakeltumėte į visiškai naują lygį, pridėdami maistingųjų medžiagų turinčių žiedinių kopūstų? Žiediniai kopūstai suteikia bulvėms kreminės konsistencijos ir praturtina košę naudingais vitaminais ir mineralais. Tai puikus sviesto, grietinėlės ir pieno, kurie paprastai mėgstami bulvių košėje, pakaitalas. Daržovės padaro košę tokią skanią, kad nieko, išskyrus prieskonines žoleles, daugiau nereikia. Jei esate įpratę į bulvių košę dėti pieno ir sviesto, būtinai išbandykite šią vegetarišką versiją ir patikėkite, kad skoniu nenusivilsite!

Kiekis: dviems arba trims
Paruošimo laikas : 35 minutės
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:

  • 4-5 dideių bulvių (nuluptų ir supjaustytų)
  • vienos nedidelės žiedinio kopūsto galvutės (supjaustyta žiedeliais)
  • 0,5 arbatinio šaukštelio česnako miltelių
  • 2 arbatinių šaukštelių svogūnų miltelių
  • 1/2 arbatinio šaukštelio paprikos arba aitriosios paprikos miltelių (serviravimui)
  • Šviežių žolelių (serviravimui)
  • Himalajų arba jūros druskos (pagal skonį, nebūtina)
  • Garpuodžio

Kaip pasigaminti žiedinių kopūstų ir bulvių košę?

Nulupkite ir supjaustykite bulves, žiedinį kopūstą supjaustykite žiedynėliais ir sudėkite į garpuodį. Uždenkite puodą dangčiu ir virkite daržoves 15-20 minučių, kol suminkštės. Tada sudėkite bulves ir žiedinius kopūstus į didelį dubenį arba puodą. Įberkite česnakų ir svogūnų miltelių ir, jei reikia, šiek tiek druskos. Daržoves sutrinkite grūstuvu, trintuvu arba virtuviniu kombainu. Jei norite šilkinės tekstūros, į košę galite įpilti šiek tiek karšto vandens arba daržovių sultinio. Patiekdami pabarstykite šviežiomis žolelėmis, pavyzdžiui, petražolėmis arba žaliaisiais svogūnais, ir mėgaukitės!

Įkvėpimo šaltinis „Medical Media“ tinklaraštis

Parašykite komentarą