Receptai, Saldu

Bananiniai migdoliniai keksiukai

Sultingi bananų ir migdolų keksiukai

Ar kada nors būna, kad trokštate ko nors skanaus ir labai norite ko nors saldaus? Nesijaudinkite – turime kai ką, kuom norime pasidalinti ir su jumis. Šie sultingi bananiniai-migdoliniai keksiukai ir labai skanūs, tarsi juos būtų gaminusi močiutė, bet sveiki, visaverčiai ir pagaminti iš grynų ingredientų. Šiuose skaniuose keksiukuose nėra glitimo, kiaušinių, rafinuoto cukraus ir karvės pieno. Be to, juose nėra mielių ar kitų sveikatai kenksmingų ingredientų. Keksiukuose daug skonio ir netrūksta saldumo. Šie migdoliniai keksiukai labai mus sužavėjo, esame tikri, kad jie patiks ir jums.

Kiekis: 12 didelių keksiukų
Paruošimo laikas : 50 minučių
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:

  • 1 linų sėmenų arba čija “kiaušinio” (1 šaukštas maltų linų sėmenų arba čija sėklų + 2,5 šaukšto vandens).
  • 3 vidutiniškai prinokusių bananų
  • 1 šaukšto kepimo miltelių
  • 1 arbatinio šaukštelio sodos
  • 0,5 arbatinio šaukštelio gryno nealkoholinio vanilės ekstrakto arba 0,25 arbatinio šaukštelio grynos vanilės miltelių.
  • 3 šaukštų alyvuogių aliejaus
  • 100 g kokosų cukraus
  • 2,5 šaukšto klevų sirupo
  • žiupsnelio druskos
  • 0,5 arbatinio šaukštelio cinamono (neprivaloma, jei norite)
  • 200 ml nesaldinto migdolų pieno
  • 140 g migdolų miltų
  • 140 g rudųjų arba baltųjų ryžių miltų
  • 50 g bulvių krakmolo
  • 15 g tapijokos krakmolo
  • 100 g avižinių dribsnių be glitimo (nebūtina)
  • 120 g smulkintų graikinių riešutų (jei norite, užbarstykite ant viršaus)

Kaip gaminti migdolinius keksiukus?

Įkaitinkite orkaitę iki 190 laipsnių. Kol orkaitė įkais, sumaišykite tešlą. Pradėkite ruošti “kiaušinį”. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite maltus linų sėmenis arba chia sėklas su vandeniu ir atidėkite į šalį penkioms minutėms, kad išbrinktų. Dideliame dubenyje sutrinkite bananą katu su kepimo milteliais ir soda. Į bananų masę įmaišykite linų sėmenų kiaušinį, vanilę, kokosų cukrų, klevų sirupą, druską, cinamoną, aliejų ir gerai išmaišykite iki vientisos masės. Tada supilkite migdolų pieną, miltus ir krakmolą. Sumaišykite ir tolygiai padalykite tešlą į keksiukų formeles. Jei norite, ant viršaus pabarstykite smulkintų graikinių riešutų.

Kepkite keksiukus 28-35 minutes, kol viršus paruduos ir dantų krapštukas bus sausas.

Receptas pagal “Minimalist Baker” receptą. Originalų receptą galite rasti čia.

Parašykite komentarą