Medical Medium, Receptai, Sūru

Veganiški gnocchi be glitimo

Esate bulvių gerbėjas, bet tuo tarpu trokštate pakeisti įprastas keptas ir virtas bulves? Turime jums tinkamą sprendimą! Netrukus pasidalysime receptu, kuris yra šiek tiek ypatingesnis. Jame pagrindinį vaidmenį atlieka bulvės, tačiau jis vis tiek kupinas netikėtumų. Veganiški gnocchi be glitimo – taip, jie egzistuoja! Dabar galite mėgautis itališkais skoniais 100% be nuodėmės, be kiaušinių ir glitimo, o dar geriau – neįdėdami daug pastangų, nes pagaminti gnocchi yra paprasta! Be to, jie atrodo tokie gražūs, puikiai tinka vakarėlio stalui. Išbandykite patys! 😉

Kiekis: keturi-šeši
Paruošimo laikas : apie 45 min.
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

Kaip pasigaminti veganiškus gnocchi?

Nuplaukite ir nulupkite bulves, supjaustykite jas kubeliais ir virkite garuose, kol suminkštės. Palikite atvėsti. Tada bulves sutrinkite bulvių trintuvu (nenaudokite virtuvinio kombaino, blenderio ar plaktuvo bulvėms sutrinti!) ir į bulvių košę suberkite tapijokos krakmolą bei avinžirnių miltus ir minkykite rankomis, kol masė nebelips prie pirštų ir gausis plastiška tešla. Jei reikia, minkydami įberkite avinžirnių miltų. Kai tešla bus paruošta, padalykite ją į mažesnius gabalėlius (pvz., delne telpančius rutuliukus), kad juos būtų lengviau iškočioti. Prieš sukdami tešlos rutuliukus pabarstykite truputį tapijokos krakmolo ir plonu krakmolo sluoksniu padenkite kočiojimo paviršių. Tada kiekvieną tešlos gabalėlį rankomis susukite į maždaug piršto dydžio dešrą ir supjaustykite maždaug 2,5 cm storio gabalėliais. Iš kiekvieno gabalėlio suformuokite gnocchi formos rutuliuką. Jei norite, šakute nupieškite juosteles ant kiekvieno gnocchi papuošimui. Kad gnocchi nesuliptų, laikykite juos viename sluoksnyje ant miltais pabarstyto pagrindo, kol iškeps. Kai gnocchi bus paruošti, užvirinkite vandenį ir įberkite šiek tiek druskos. Sūdytame vandenyje virkite gnocchi porcijomis (nedėkite visko iš karto) 2-4 minutes, kol jie iškils į paviršių. Jei norite, kad gnocchi būtų traškūs, po kepimo galite juos apkepti keptuvėje. Patiekite su bet kuo, ką mėgstate, ir skanaus!

Jei norite, gnocchi taip pat galite užšaldyti.

Parašykite komentarą