Medical Medium, Receptai, Saldu, Užkandžiai

Migdolų sviesto ir bananų užtepėlė

Ar kada nors girdėjote posakį, kad viskas, kas skanu, dažniausiai būna nuodėminga ir nesveika? Tačiau turime jums puikių naujienų, nes su šiuo receptu, šį mitą tikrai paneigsime! Kreminio migdolų sviesto ir saldaus medaus derinys yra tikrai skanus, o kai įmaišote vanilės ir šiek tiek bananų, jis tampa dar geresnis. Tačiau šiame kreminiame fudže nėra pieno, rafinuoto cukraus, glitimo ar kitų sveikatai nepalankių medžiagų. Šį burnoje tirpstantį migdolų fudge tikrai verta išbandyti!

Kiekis : maždaug 12 kvadratėlių
Paruošimo laikas : 15 min. + 1 val. šaldiklyje
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

  • 85 g medaus
  • 120 g natūralaus migdolų sviesto
  • 110 g kokosų aliejaus
  • ½ banano
  • žiupsnelio druskos (šiek tiek, kad skonis būtų subalansuotas!)
  • natūralios vanilės pagal pageidavimą (neprivaloma)
  • formos (geriausia silikoninės, bet tinka bet kokia kepimo popieriumi išklota forma).

Kaip pasigaminti migdolų sviesto fudge?

Sudėkite ingredientus į dubenį (išskyrus bananus) ir ištirpinkite dvigubame katile iki vientisos masės (nuolat maišydami). Kai mišinys ištirps, sudėkite jį į maišytuvą, virtuvinį kombainą arba trintuvą su bananais ir sumaišykite iki vientisos masės. Supilkite mišinį į pasirinktą formą. Patogiausia naudoti silikoninę formą, bet tinka ir bet kokia kita iš anksto popieriumi padengta forma. Jei naudojate silikoninę formą, kepimo popieriaus naudoti nereikia. Leiskite masei valandą pastingti šaldiklyje, tada supjaustykite ją pasirinktais kvadratėliais ir mėgaukitės! Jei išėmus iš šaldiklio fudge būna per kieta, leiskite jai kelias minutes pastovėti kambario temperatūroje arba įprastame šaldytuve. Būtinai laikykite skanėstą šaldytuve, kitaip jis gali ištirpti.

Tai gana didelis skanėstas, tačiau galime pasakyti, kad jo daug nenorėsite! Jau pirmas kąsnis patenkina saldumo jausmą ir sužadina skonio receptorius, tinka ir dideliems, ir mažiems saldumynų mėgėjams.

Parašykite komentarą