Receptai, Sūru

Bulvių apkepas su daržovėmis be glitimo

Bulvių apkepas su daržovėmis be glitimo

Apkepas visada yra gardus sotus ir įdomus maistas, tačiau dažnai skirtingus apkepus vienija vienas ir tas pats dalykas – vėl ir vėl glitimas, kurio daugelis iš mūsų norėtų vengti dėl savo sveikatos priežasčių. Kita vertus, kartais norisi skanaus pikantiško užkandžio, traškaus apkepo pavidalu, ar ne? Čia į pagalbą vėl ateina ne kas kita, o nepakartojama bulvė! Kartais nesusimąstome, ką gali ši nuostabi daržovė! Bulvių apkepas yra 100% be glitimo, grūdų, be jokių miltų ar priedų. Tik bulvė, pagardinta švelnia česnako skiltele ir šiek tiek saldaus klevų sirupo. Bulvių apkepas yra lengvai virškinamas, sveikas ir į jį galima įdėti bet kokį įdarą – kokio tik geidžia širdis. Paruoškite apkepą skaniai vakarienei, pasiimkite į iškylą arba patiekite draugams, nes jį lengva pagaminti ir nereikia valandų valandas praleisti virtuvėje!

Kiekis: nuo vieno iki dviejų asmenų
Paruošimo laikas : 60 minučių
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:

Apkepui:

  • 560 g bulvių
  • (jei norite, galite įdėti 3-4 valgomuosius šaukštus bulvių krakmolo arba tapijokos krakmolo).
  • 1 šaukštelio česnako miltelių
  • 1 šaukštelio svogūnų miltelių
  • 2 šaukštelių klevų sirupo

Įdarui:

  • 4-6 salotų lapų
  • ½ puodelio mėgstamų daigų (pvz. liucernos)
  • 100 g vyšninių pomidorų
  • ½ šviežio agurko
  • ½ raudonojo svogūno
  • nedidelės saujos smulkiai supjaustytų šviežių žolelių (tinka bazilikai, petražolės, čiobreliai arba kalendros).

Kaip pasigaminti bulvių apkepą?

Nulupkite ir supjaustykite bulves ir sudėkite į garintuvą. Bulves virkite garuose, kol jos išvirs. Kai bulvės suminkštės, sudėkite jas į virtuvinį kombainą, įpilkite klevų sirupo, druskos ir česnakų miltelių. Maišykite tol, kol mišinys taps tolygios šilkinės tekstūros. Tada kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sudėkite mišinį ant skardos (padalykite mišinį maždaug į dvi lygias dalis, kad gautumėte du pagrindus, jei reikia, naudokite dvi kepimo skardas). Formuodami mišinį ant kepimo indo, naudokite prieš tai sudrėkintą mentele arba šaukštą, kad būtų lengviau paskirstyti mišinį.

Kepkite 180-200 laipsnių orkaitėje 15-20 minučių, kol apkepas įgaus auksinę spalvą. Tada išimkite kepimo indą iš orkaitės ir prieš nuimdami kepimo popierių leiskite apkepui visiškai atvėsti. Norėdami patogiai nuimti kepimo popierių nuo apkepo, apverskite ant pjaustymo lentos ir atsargiai nuimkite popierių nuo apačios. Tą patį pakartokite ir su kita apkepo dalimi, jei tokia yra.

Kol apkepai aušta, paruoškite daržoves. Nuplaukite ir griežinėliais supjaustykite šviežią agurką, raudoną svogūną, žaliąsias salotas ir per pusę perpjaukite vyšninius pomidorus. Kai apkepo gabaliukai atvės, tarp jų sudėkite pjaustytas daržoves ir žoleles, apgaubkite apkabiu iš abejų pusių ir mėgaukitės maistu!

Parašykite komentarą