Medical Medium, Receptai, Sūru, Užkandžiai

Saulėje džiovintų pomidorų pasta

Ar žinojote, kad pomidoras kilęs iš Pietų Amerikos ir iš tikrųjų yra vaisius, nors esame įpratę jį vadinti daržove? Šie gardžiai sultingi vaisiai puikiai tinka prie pusryčių sumuštinių, pietų sriubos ar salotų. Be puikaus skonio, pomidoras yra ne tik labai universalus ir turtingas maistingųjų medžiagų, bet ir turi likopeno, beta karoteno ir vitaminų E ir C. Leisdami pomidorams išdžiūti saulėje, o tada juos pagardinę sauja šviežių žolelių, gausite gardžią pomidorų tyrę, kuri jūsų įprastą sumuštinį ar salotas pavers visiškai nauju dalyku!

Kiekis: 1-2 porcijos
Paruošimo laikas : 10 minučių
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

  • 60 g saulėje džiovintų pomidorų (jei norite sveikesnio varianto, stenkitės rasti pomidorų be aliejaus)
  • 1 didesnės česnako skiltelės
  • 1 šaukštelio gryno medaus
  • 1 šaukštelio šviežių čiobrelių
  • 1 šaukštelio šviežio raudonėlio
  • 1,5 šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 2-3 šaukštų vandens (jei reikia)

Kaip pasigaminti saulėje džiovintų pomidorų užtepėlę?

Saulėje džiovintus pomidorus, česnaką, žoleles, citrinos sultis ir medų sudėkite į virtuvinį kombainą, blenderį arba dubenį (jei naudojate blenderį) ir pagal poreikį įpilkite vandens (priklausomai nuo norimos tekstūros). Sumaišykite masę iki vientisos masės ir patiekite su sūdytais dribsniais bei šviežiomis žolelėmis, jei pageidaujate. Mėgaukitės su pasirinktu patiekalu.

Parašykite komentarą