Medical Medium, Receptai, Saldu

Karamelinis kokosų pyragas

Ar žinojote, kad žemės riešutai kartu su datulėmis sukuria išties gardų sūdytos karamelės skanėstą? Jei dar nežinojote, dabar pats metas išbandyti šį nuostabų derinį ir pasigaminti, pavyzdžiui, kreminį karamelinį kokosų pyragą! 😉 Tam tikrai nereikia daug. Pradžiai tereikia šviežių datulių, kokosų kremo, riešutų sviesto ir savo pasirinktų riešutų. Vėliau, žinoma, galite puošti kaip norite, kad tortas atrodytų kuo gražesnis. Nesvarbu, ar tai būtų traškūs žemės riešutai, šviežios uogos, ar kas nors kita. Kai pagaminsite tortą, nepamirškite pakviesti svečių, kad ir jie galėtų pasimėgauti nuostabiu skanėstu!

Kiekis: 8-10 pyragų mėgėjų
Paruošimo laikas: 45 minutės + laikas sustingti šaldytuve
Sunkumo lygis : lengvas
Jums prireiks:
Pagrindui:

  • 1/3 puodelio kokosų dribsnių
  • 1/2 puodelio pasirinktų riešutų (pavyzdžiui, anakardžių ir (arba) skrudintų žemės riešutų).
  • 1/3 puodelio migdolų
  • 10-12 šviežių datulių be kauliukų
  • 1 šaukšto kambario temperatūros kokosų aliejaus
  • 20-24 cm skersmens apvalios pyrago formos.
  • kepimo popieriaus

Įdarui:

  • 2-3 didesnių saujų minkštų datulių be kauliukų (patartina prieš naudojant datules 30 minučių pamirkyti – taip jos suminkštės ir bus švelnesnės).
  • 200-250 ml geros kokybės žemės riešutų sviesto be pridėtinio cukraus (tinka ir naminis, iš anksto paruoštas žemės riešutų sviestas su šiek tiek druskos).
  • 800 ml sustingusios kokosų grietinelės (prieš tai leiskite kokosų grietinėliai sustingti šaldytuve ir neįpilkite skysčio, kuris gali būti ant dungo).
  • žiupsnelio natūralios vanilės, jei norite.

Kaip pagaminti veganišką kokosų pyragą?

Visus pagrindo ingredientus sudėkite į virtuvinį kombainą arba didelės galios maišytuvą ir sutrinkite iki vientisos masės. Tada sudėkite masę į iš anksto kepimo popieriumi išklotą torto formos indą ir kuo tolygiau paskirstykite. Tada įdėkite torto indą į šaldytuvą, kad sustingtų, ir pradėkite gaminti įdarą. Įdarui – į virtuvinį kombainą sudėkite kokosų grietinėlę (kremą), žemės riešutų sviestą, datules ir šiek tiek natūralios vanilės. Maišykite tol, kol gausis vientisa, kreminė tekstūra. Ant torto pagrindo sudėkite įdarą ir įdėkite pyragą į šaldiklį nuo keturių valandų iki visos nakties. Prieš patiekdami ištraukite tortą iš šaldiklio ir leiskite jam bent valandą pastovėti šaldytuve. Papuoškite bet kuo, kas jums patinka, ir mėgaukitės!

Parašykite komentarą