Medical Medium, Receptai, Sūru

Sultingi daržovių kotletai

Skanus daržovių kotletas puikiai tinka prie bet kokio vakaro ar pietų patiekalo. Nesvarbu, ar tai būtų šviežios salotos, garuose troškintos daržovės, ar net sveikas mėsainis! Jie tinka prie visko ir yra tokie skanūs! Be puikaus skonio ir begalės derinių, šiuose kotletuose slypinčios vitaminingos daržovės aprūpina mūsų organizmą viskuo, kas gera ir naudinga. Pavyzdžiui, morkos yra puikus greitos gliukozės šaltinis kepenyse; cukinijos veikia raminančiai žarnyną, neleisdamos atsirasti blogosioms bakterijoms; o bulvėse esančios nepakeičiamosios aminorūgštys padeda slopinti įvairius virusus. Gaunate gana galingą derinį, ar ne? 😉 Todėl tikrai verta išbandyti šiuos sultingus daržovių kotletukus!

Kiekis: vienam

Paruošimo laikas : 1,5 valandos
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

Kaip tai padaryti?

Nuplaukite daržoves, nulupkite morkas ir bulves. Bulves ir mokras virkite garuose arba vandenyje, kol suminkštės, ir atvėsinkite. Sutarkuokite cukiniją stambia tarka, išspauskite iš jos vandenį (kuo daugiau, kuo daugiau) ir sudėkite į dubenį. Kai morkos ir bulvės bus pakankamai atvėsusios, stambiai jas sutarkuokite ir sudėkite į cukiniją. Mišinį pagardinkite svogūnų ir česnakų milteliais bei malta paprika, pagal skonį įberkite šiek tiek druskos ir pipirų. Maišykite (geriausia – rankomis), kol gausite vientisą ir gerai išsilaikančią tekstūrą. Tada iš masės suformuokite norimos formos kotletus ir sudėkite juos ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Stenkitės tarp kiekvieno kotleto palikti šiek tiek tarpo, kad jie galėtų iškepti nesulipę. Tada pašaukite kotletus į orkaitę ir kepkite 45-60 minučių 180 laipsnių temperatūroje. Prieš valgydami leiskite kotletams tinkamai atvėsti, tada patiekite ir mėgaukitės su bet kokiais priedais.

Parašykite komentarą