Medical Medium, Receptai, Sūru, Užkandžiai

Raudonųjų kopūstų taco

Ar žinojote, kad raudonieji kopūstai yra viena iš daugiausiai maistinių medžiagų turinčių daržovių, kurioje gausu vitaminų? Raudonuosiuose kopūstuose gausu vitaminų C, K ir B grupės vitaminų, taip pat mineralų, tokių kaip jodas, kalcis, kalis, magnis ir geležis. Be to, raudonuosiuose kopūstuose gausu antioksidantų, kurie gyvybiškai svarbūs mūsų sveikatai, todėl jie veikia priešuždegimiškai, priešvirusiškai ir priešvėžiškai. Be to, jis nuostabaus skonio ir puikiai tinka įvairioms salotoms, sriuboms ir takams!

Kiekis: nuo vieno iki dviejų
Paruošimo laikas : 15 minučių
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:

Takams:

  • 1 mažesnės raudonojo kopūsto galvos
  • 1-2 vidutinio dydžio pomidorų (arba pora saujų vyšninių pomidorų)
  • ½ smulkiai supjaustyto raudonojo svogūno
  • ½ avokado
  • ½ raudonosios paprikos + ½ geltonosios paprikos
  • 1 nedidelės saujos šviežių kalendrų, čiobrelių ir bazilikų

Mangų padažui:

  • 170 g mango (šviežio arba šaldyto)
  • 2 šaukštų citrinos arba laimo sulčių
  • 2 datulių
  • 3 šaukštų vandens
  • ¼ šaukštelio aitriosios paprikos dribsnių
  • ½ arbatinio šaukštelio tarkuoto imbiero
  • blenderio/viryklės/sulčiaspaudės

Kaip pasigaminti raudonųjų kopūstų takus?

Nuplaukite kopūstą ir atskirkite lapus (kiek norite). Sėkmingiausias būdas atskirti lapus – peiliu perpjauti lapą ties šaknimi ir pradėti lupti nuo apačios. Kopūstų lapus sudėkite ant serviravimo padėklo. Tada supjaustykite daržoves ir sudėkite ant kopūstų lapų. Norėdami paruošti padažą, sudėkite mangų kubelius, datules ir prieskonius į maišytuvą arba virtuvinį kombainą ir apšlakstykite citrinos arba laimo sultimis. Supilkite vandenį ir gaminkite tol, kol taps šilkinės tekstūros. Šaukštu užpilkite padažą ant kopūstų lapų, uždengtų daržovėmis, ir, jei norite, papuoškite šviežiomis žolelėmis. Skanaukite!

Parašykite komentarą