Receptai, Saldu, Užkandžiai

Morkų pyragas su avižine koše

Morkų pyragas su avižine koše

Morkų pyragas košėje? Ar tai tikrai sveikuoliška? Taip! Ši morkomis kvepianti, skani košė – tikras siurprizas! Morkos suteikia košei dar daugiau maistinės vertės, tekstūros ir saldumo. Bananai padeda iškeptiems avižiniams dribsniams gražiai išsilaikyti, taip pat suteikia maloniai saldaus pojūčio! Avižiniai dribsniai užtikrina, kad pilvas liks sotus, o graikiniai riešutai suteikia traškumo. Tai pudingas, kurio skonis iš tiesų primena pyragą, kuris sužadina jūsų skonio receptorius! Išbandykite patys ir nepasigailėsite!

Kiekis: vienam asmeniui
Paruošimo laikas : 30 minučių
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

  • 80 g avižinių dribsnių be glitimo
  • 180 ml augalinio pieno (pvz. nesaldinto migdolų pieno) arba vandens
  • 1 nedidelė tarkuota morka (apie 50 g)
  • ½ didesnio trinto banano arba 1 mažesnis bananas
  • 1/2 šaukštelio cinamono
  • žiupsnelio druskos (skoniui subalansuoti)
  • 2 g sodos
  • nedidelės saujos razinų (nebūtina)
  • nedidelės saujos graikinių riešutų (nebūtina)
  • 1-2 šaukštai klevų sirupo (nebūtina)

Kaip pagaminti keptus avižinius dripsnius?

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Kol orkaitė įkaista, dubenyje sumaišykite avižinius dribsnius, augalinį pieną arba vandenį, sutrintą bananą, tarkuotą morką ir prieskonius. Jei norite, įpilkite 1 valgomąjį šaukštą klevų sirupo. Perpilkite masę į pasirinktą kepimo indą, pabarstykite keliais graikiniais riešutais ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 20 minučių. Jei mėgstate, prieš valgydami ant viršaus užlašinkite dar šiek tiek klevų sirupo ir mėgaukitės!

Parašykite komentarą