Medical Medium, Receptai, Sūru

Avinžirnių „tuno“ salotos

Priešais jus – sena gera klasika naujame pavidale, augalinės kilmės sveikos „tuno“ salotos, kurių skonis kaip tikrų! Jei pasiilgote pažįstamų skonių, šios šiek tiek nostalgiškos salotos kaip tik jums! Su šiomis avinžirnių salotomis, be žuvies, garantuojame įvairiapusę ir skanią patirtį. Mėgaukitės salotomis tiesiai iš dubenėlio arba kaip garnyru, pavyzdžiui, su traškia duona.

Kiekis: vienam, dviem asmenims
Paruošimo laikas : 15 minučių
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

  • 250 g virtų avinžirnių (arba 1 skardinės konservuotų avinžirnių, nusausintų ir nuplautų)
  • 25 g smulkinto raudonojo svogūno (maždaug pusė mažesnio svogūno)
  • 50 g smulkintų salierų (apie 1 vidutinio dydžio saliero stiebas)
  • 2,5 valgomojo šaukšto tahini
  • 2,5 valgomojo šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 1/2 šaukštelio garstyčių miltelių
  • 1 valgomasis šaukštas smulkiai pjaustytų šviežių krapų
  • jūros druskos pagal skonį (nebūtina)

Kaip pasigaminti avinžirnių salotas?

Sudėkite avinžirnius į dubenį ir sutrinkite juos šakute, kad neliktų didelių avinžirnių gabalėlių. Avinžirnių netrinkite trintuvu arba virtuviniu kombainu, nes priešingu atveju galite gauti salotoms netinkamą avinžirnių tyrę. Smulkiai supjaustykite svogūną ir salierą, ir sudėkite juos į avinžirnių mišinį. Tada mišinį pagardinkite citrinos sultimis, tahini, žiupsneliu jūros druskos, garstyčių milteliais ir šviežiais krapais. Viską sumaišykite ir mėgaukitės iš karto arba padėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek pasimarinuotų.

P.S! „tuno“ salotos taip pat puikiai tinka su skanauti su rauginta grikių duona. Išbandykite patys!

 

Parašykite komentarą