Medical Medium, Receptai, Sūru

Namuose ruoštas vieno dubenėlio patiekalas, nuo kurio liežuvis nerimta iš skonio

Vieno dubenėlio patiekalai visad būdavo estų tradicija, suteikianti peno ir kūnui, ir sielai. Skanus, jaukus ir šildantis troškinys, kuriame gausu daržovių. Kaip jums permainoms – skanus, visaverčio maisto, vieno dubnėlio patiekalas, kurio visos gėrybės yra sudėtos į vieną dubenėlį ir yra lengvas skrandžiui?

Kiekis: dvi procijos
Paruošimo laikas : 1 val.
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

  • 150 g morkų (maždaug 2 vidutinio dydžio morkos)
  • 600 g bulvių (maždaug 5-6 vidutinio dydžio bulvės)
  • 600 ml natūralaus daržovių sultinio arba vandens (iš pradžių naudokite pusę šio kiekio, o prireikus įpilkite daugiau skysčio).
  • 50 g svogūnų (1 mažesnis svogūnas)
  • 250 g šviežių kopūstų (maždaug pora didesnių saujų smulkintų kopūstų)
  • saujos šviežių krapų
  • saujos šviežių petražolių arba čiobrelių
  • jūros druskos pagal skonį (nebūtina)
  • svogūnų miltelių (neprivaloma)

Kaip pasigaminti augalinį, vieno dubenėlio patiekalą?

Nuplaukite ir nulupkite daržoves beo supjaustykite į kubelius. Puodą pastatykite ant kaitros ugnies (pageidautina vidutinio stiprumo) ir į puodo dugną su šaukštu vandens arba sultiniu suberkite smulkintą svogūną ir morką. Morkų ir svogūnų mišinį troškinkite kelias minutes, kol morkos šiek tiek suminkštės. Tada sudėkite bulvių kubelius, sultinį arba vandenį ir uždenkite dangčiu. Uždenkite ir troškinkite ant vidutinės ugnies apie 10 minučių, kol bulvės ir morkos bus beveik paruoštos, tada sudėkite kopūstus. Jei reikia, įpilkite daugiau skysčio. Dar 2-3 minutes troškinkite kopūstus po dangčiu, kol kopūstai suminkštės. Tada išjunkite ugnį ir įmaišykite smulkintas šviežias žoleles ir, jei reikia, pagardinkite jūros druska. Leiskite kelias minutes pastovėti ir patiekite.

Skanaus!

 

Parašykite komentarą