Medical Medium, Receptai, Saldu

Saldi miško mėlynių košė

Ar žinojote, kad laukinės mėlynės yra viena iš galingiausių gydomųjų medžiagų žemėje, turinti dešimtis antioksidantų, gerinan virškinimą ir veiksmingai palaiko kepenų veiklą? Laukinės mėlynės yra tikras, naminis supermaistas, o šios mažytės, tamsiai violetinės uogos ne tik pasižymi puikiomis gydomosiomis savybėmis, bet ir puikiu skoniu – jas galima valgyti vienas, dėti į kokteilius, uogienes ar net košes. O kas gali būti geriau nei pradėti savaitgalio rytą nuo šiltos pusryčių košės su gydomąja uogų galia!

Kiekis: viena porcija
Paruošimo laikas : 15 minučių
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

  • 1 puodelio (apie 240 ml) avižinių dribsnių arba sorų.
  • 450 ml vandens (jei reikia, įpilkite daugiau skysčio)
  • ½ arbatinio šaukštelio cinamono
  • 1-2 šaukštų natūralaus klevų sirupo (pagal skonį)
  • pusė stiklinės miško mėlynių (šviežių arba šaldytų)
  • augintų arba laukinių mėlynių papuošimui (neprivaloma).

Kaip pasigaminti mėlynių košę?

Supilkite į puodą vandenį ir užvirinkite. Tada suberkite avižinius dribsnius arba soras ir sumažinkite ugnį. Virkite košę ant silpnos ugnies, retkarčiais pamaišydami, apie 10-15 minučių, kol dribsniai suminkštės, o košė taps kreminės konsistencijos. Tada košę pagardinkite cinamonu ir klevų sirupu, ir įmaišykite mėlynes. Uždenkite puodą dangčiu ir leiskite košei kelias minutes pastovėti, kad prisitrauktų prieskonių. Patiekite su mėlynėmis ir klevų sirupu, jei norite. Mėgaukitės!

P.S. Vietoj miško mėlynių taip pat galite išbandyti liofilizuotų miško uogų miltelius.

Parašykite komentarą