Medical Medium, Receptai, Saldu

Sultingas smučio dubuo su granola be glitimo

Traški granola ant šilkinio smučio – tai tarsi vyšnia ant torto – labai skanu! Šiek tiek cinamono skonio ir tinkamo traškumo – taip, kaip ir turi būti skanioje granoloje. Tačiau be jokio pridėtinio cukraus ir su gryna, jūsų organizmui sveika formule! Smučio dubenėlį galima greitai paruošti, o jei esate iš tų žmonių, kurie mėgsta neriebius pusryčius, šis dubenėlis puikiai tinks ne tik pusryčiams, bet ir greitiems pietums ar gaiviam vakaro užkandžiui. Skanu, maistinga ir sveika – išbandykite ir nenusivilsite!

Kiekis: viena porcija
Paruošimo laikas : 20 minučių
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:

smučiui:

  • 250 g šaldytų laukinių mėlynių
  • saujos mangų kubelių (šviežių arba šaldytų)
  • 1 prinokusio banao (šviežias arba šaldytas)
  • apie 60-80 ml vandens arba nesaldinto migdolų pieno (jei norite skystesnės tekstūros, įpilkite daugiau skysčio pagal poreikį).
  • maišytuvo

granolai:

Kaip pasigaminti smučio dubenėlį?

granolos pasigaminimui:

  • Įkaitinkite keptuvę ir į ją suberkite avižinius dribsnius su kokosų aliejumi, cinamonu ir klevų sirupu. Kepkite dribsnius ant silpnos ugnies nuolat maišydami, kol jie taps auksinės spalvos (tai užtruks apie 5-10 minučių). Tada įberkite druskos ir įmaišykite kokosų drožlių. Sudėkite granolą į dubenį, kad atvėstų. Atkreipkite dėmesį, kad karšta granola yra minkštesnės tekstūros, tačiau atvėsusi tampa skani ir traški!

    Jei norite, taip pat galite paskrudinti granola orkaitėje: sumaišykite visus ingredientus, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 150-160 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 25-30 minučių.

smučio pasigaminimui:

  • Sudėkite visus ingredientus į maišytuvą ir sumaišykite į vientisą kokteilį.

Būtinai pradėkite nuo granolos paruošimo, kad prieš patiekiant ji spėtų atvėsti. Jei norite, galite pasiruošti granolą ir anksčiau. Kai granola bus paruošti, sumaišykite smutį. Kai kokteilis taps tokios konsistencijos, kokios norite, supilkite jį į dubenėlį ir ant viršaus užberkite traškios granolos. Papuoškite kuo tik norite (pavyzdžiui, šviežiomis uogomis ir kokosu) ir iš karto mėgaukitės!

Parašykite komentarą