Receptai, Sūru

Vegetariškas raudonųjų pupelių čili

Švelniai aštrūs raudonųjų pupelių čili

Pupelės yra ideali ir sveikesnė alternatyva mėsai, kuri dažnai yra pagrindinė klasikinių aitriųjų paprikų patiekalų sudedamoji dalis. Sodriose raudonosiose pupelėse gausu augalinių baltymų ir skaidulų, kurios puikiai dera prie čili. Daržovių pupelių čili – greitai ir lengvai pagaminamas, puikiai tinka savaitgalio vakarams su šeima. Jį galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba su įvairiais priedais. Būtinai išbandykite, nes šis paprastas bei vegetariškas patiekalas gali tapti jūsų nauju mėgstamiausiu!

Kiekis: 3-4 čili mėgėjams
Paruošimo laikas : 35 minutės
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:

  • 2 pakuočių raudonųjų pupelių ~450-500g
  • 80 g smulkintų arba tarkuotų morkų
  • 80 g susmulkintų raudonųjų paprikų
  • 1 smulkiai supjaustyto svogūno
  • 4 susmulkintų česnako skiltelių
  • 75 g pomidorų pastos
  • 450 ml vandens arba daržovių sultinio
  • 250 g smulkintų pomidorų
  • 2 arbatinių šaukštelių maltų prieskonių
  • 1 arbatinio šaukštelio maltos rūkytos paprikos
  • 1 arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • 1 šaukšto aitriosios paprikos miltelių (jei nesate didelis prieskonių mėgėjas, įberkite šiek tiek mažiau).
  • 1 šaukšto kokosų Aminos padažo (pvz., šio) (neprivaloma)
  • jūros druskos (pagal skonį)
  • 1 šaukšto šviežiai spaustų laimo sulčių
  • šviežių kalendrų (patiekti)

Kaip paruošti pupelių čili?

Pastatykite puodą ant ugnies, įpilkite šiek tiek vandens ir sudėkite svogūną. Puodo dugne 3-5 minutes pakepinkite svogūnus, kol suminkštės. Tada į svogūną sudėkite smulkintą česnaką, pjaustytą morką ir papriką. Virkite dar 3-5 minutes, tada sudėkite smulkintus pomidorus, pomidorų pastą, raudonąsias pupeles, vandenį arba daržovių sultinį (iš pradžių įpilkite maždaug pusę kiekio, o prireikus įpilkite daugiau skysčio) ir prieskonius.

Mišinį užvirinkite, tada virkite ant silpnos ugnies dar 15-20 minučių, kol morkos suminkštės, o skysčio sumažės. Patiekite su laimo sultimis ir šviežia kalendra.

Parašykite komentarą