Receptai, Saldu

Burnoje tirpstantys uogų traškučiai

Burnoje tirpstantys uogų traškučiai su obuoliais

Šis uogų skanėstas su traškia plutele yra tikrai paprastas ir gaivus desertas, kuris neabejotinai pamalonins jūsų skonio receptorius. Bet kaip visada, be rafinuoto cukraus ir kvietinių miltų! Traškus įdaras iš sultingų obuolių kubelių, sumaišytų su uogomis ir kokosų cukrumi, o ant viršaus – lengvas traškus viršus. Kokosų cukrus suteikia traškučiams tinkamo, šiek tiek karamelinio skonio. Uogos suteikia rūgštumo, obuoliai ir cinamonas – baigiamąjį akcentą, ir taip gimsta puikus skonių derinys! Gaminimas toks paprastas ir greitas, kad jis puikiai tinka ir darbo dienos vakarui. Manome, kad šis traškus skanėstas gali tapti nauju mėgstamiausiu skanėstu mažiems ir dideliems saldumynų mėgėjams, taip pat ir pietų stalo patiekalu.

Kiekis: 6-8 smaližiams
Paruošimo laikas : 40 minučių
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

Obuolių ir uogų įdarui:

  • 400 g norimų obuolių (susmulkintų)
  • 500 g mėlynių arba kitų pasirinktų uogų (šviežių arba šaldytų)
  • 65 g (5 šaukštai) kokosų cukraus pudros
  • 2 šaukštų tapijokos krakmolo
  • 1 šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 1 arbatinio šaukštelio cinamono

Trupiniams:

  • 90 g avižinių miltų be glitimo
  • 60 g migdolų miltų
  • 50 g kokosų cukraus
  • 40 g tapijokos krakmolo
  • 50 g kokosų aliejaus
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilės (neprivaloma)

Kaip pasigaminti uogų traškučius?

Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tada supjaustykite obuolius į didelį dubenį, suberkite uogas, cukrų, krakmolą, citrinos sultis ir cinamoną. Kruopščiai išmaišykite, kol visi ingredientai gerai susimaišys. Vaisių ir uogų mišinį supilkite į didesnį kepimo indą (pavyzdžiui, 15×23 cm arba 20×20 cm kepimo indą). Padegnimui sumaišykite trupiniams skirtus ingredientus. Pradėkite nuo sausų ingredientų. Dubenyje pirmiausiai sumaišykite krakmolą, cukrų ir avižinius miltus. Tada supilkite kokosų aliejų ir minkykite tarp pirštų, kol masė pasidarys truputi trupučio pavidalo. Jei mišinys atrodo per sausas, įpilkite šiek tiek daugiau kokosų aliejaus. Kai baigsite gaminti trupinius, apibarstykite jais orkaitėje laukiantį uogų ir obuolių mišinį ir pašaukite skanėstą į orkaitę 30 minučių, kol viršus taps auksinės spalvos. Skaunaukite kol patiekalas šiltas!

Parašykite komentarą