Medical Medium, Receptai, Sūru

Sveikas daržovių “sūrio” padažas be aliejaus su orkaitėje keptomis bulvytėmis

Sveikas ir augalinis “sūrio” padažas, kurio skonis – kaip tikro!

Ar kada nors galvojote iš bulvių pasigaminti sūrio padažą? Taip, iš pradžių tai gali skambėti neįtikėtinai, bet tai tikrai įmanoma! Žinoma, tai nėra padažas, kurio skonis būtų panašus į tikro sūrio skonį, tačiau jis vis tiek labai skanus ir stebėtinai sūrios tekstūros.

Nors bulvės yra pagrindinis šio recepto ingredientas, paragavę galutinio rezultato galite nesuprasti, kad padaže yra bulvių. Kokios universalios yra bulvės! Kartu su tinkamomis žolelėmis ir prieskoniais – paslėpiamas bulvių saldumas ir išgaunamas gardžiai šilkinis “sūrio” padažas, kuris kartu su traškiomis, orkaitėje keptomis bulvytėmis privers jūsų burną aiktelėti!

Kiekis: dviems arba trims asmenims
Paruošimo laikas : 35 minutės
Sunkumo lygis: lengvas
Jums reikės:

Padažui:

  • 2 didesnių bulvių
  • 1 vidutinio dydžio morkos
  • ¼ arbatinio šaukštelio maltos ciberžolės (iš pradžių įberkite mažiau, ciberžolė yra labai stipraus skonio, todėl perdozavus gali sugadinti padažą).
  • ½ arbatinio šaukštelio kajeno pipirų (neprivaloma)
  • 1 šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių
  • 1 arbatinio šaukštelio jūros druskos
  • ½ arbatinio šaukštelio svogūnų miltelių
  • ½ arbatinio šaukštelio česnako miltelių arba vienos, šviežios česnako skiltelės
  • ¼ arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų (neprivaloma)
  • ¼ puodelio karšto vandens arba daržovių sultinio

Orkaitėje keptoms bulvytėms:

  • 3-4 vidutinio dydžio bulvių
  • ½ arbatinio šaukštelio jūros druskos
  • 1 arbatinio šaukštelio paprikos miltelių
  • ½ arbatinio šaukštelio džiovinto raudonėlio
  • ½ arbatinio šaukštelio česnako miltelių

Kaip pasigaminti “sūrio” padažą?

Nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite padažui skirtas bulves bei morkas ir virkite garuose, kol suminkštės. Kai daržovės bus paruoštos, sudėkite jas į virtuvinį kombainą, suberkite prieskonius ir įpilkite vandens arba sultinio. Iš pradžių skysčio pilkite negausiai, o vėliau, jei reikia, įpilkite daugiau. Mišinį apdorokite, kol pasidarys vientisas, šilkinis padažas.

Bulvytes, keptas orkaitėje, nuplaukite, supjaustykite griežinėliais, sumaišykite su prieskoniais, sudėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol įgaus auksinę spalvą (apie 35-40 min.).

P.S. Kad bulvytės apkeptų be aliejaus, sudėkite jas ant kepimo skardos taip, kad bulvės nebūtų sukrautos viena ant kitos. Taip jos gražiai iškeps, kol taps traškio, nenaudojant jokių riebalų. Sūrio padažą patiekite su orkaitėje keptomis bulvytėmis.

Originalus receptas yra iš “Medical Medium” receptų kolekcijos ir jį galite peržiūrėti ČIA.

Parašykite komentarą