Receptai, Saldu

Bananinė duona su migdolais ir kokosais

Burnoje tirpstanti bananinė duona su kokosais

Ši, burnoje tirpstanti bananinė duona, pavergs net išrankiausio saldumynų mėgėjo širdį. Švelnus migdolas, traškus kokosas ir kreminis bananas puikiai tinka tarpusavyje. Skonis toks prabangus, kad net kyla klausimas, ar tai sveikas užkandis! Tačiau galime drąsiai teigti, kad šiame bananiniame sausainyje nerasite jokių nesveikų ingredientų – jame nėra net pridėtinio cukraus, o visą saldumą suteikia prinokę bananai. Kad galėtumėte pamaloninti savo skonio receptorius šiuo gardžiu kepiniu, dalijamės receptu.

Kiekis: maždaug 8-10 griežinėlių
Paruošimo laikas : 20 minučių + kepimo ir vėsinimo laikas
Sunkumo lygis : lengvas
Jums reikės:

  • 500 g bananų tyrės iš prinokusių bananų
  • 180 g kokosų dribsnių (kokosų dribsniai būtini, kokosų miltai netinka).
  • 196 g migdolų miltų
  • 2 arbatinių šaukštelių kepimo miltelių
  • 1 arbatinio šaukštelio cinamono
  • sausainių arba duonos kepimo formos (recepte naudojama 22,5 x 12,5 silikoninė forma).

Kaip pasigaminti bananinę duoną?

Sunokusius bananus sutrinkite plaktuvu, blenderiu arba virtuviniu kombainu ir supilkite į didelį dubenį. Mažesniame dubenyje sumaišykite sausus ingredientus ir tada įmaišykite juos į sutrintus bananus. Tešlą gerai išmaišykite iki vientisos masės, tada padalykite į norimą duonos ar kepinių formą ir pašaukite į orkaitę kepti. Bananinę duoną kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-35 minutes, kol duona taps auksinės spalvos.

P.S. Prieš perpjaudami duoną, būtinai leiskite jai visiškai atvėsti, kad per daug nesutrupėtų. Ji taip pat labai skani ir po to, kai pastovi ir šaldytuve.

Parašykite komentarą